Logo ERC+SxA
  • El mes de novembre és un moment per recordar, reflexionar i, sobretot, actuar. El dia 25, Dia Internacional per l'Eliminació de les Violències Masclistes, posa el focus en una problemàtica que, malauradament, continua sent una xacra present en la nostra societat. Les violències masclistes afecten dones i persones del col·lectiu LGTBI+, que són víctimes de discriminacions i agressions amb un mateix origen: un control imposat sobre cossos, vides i llibertats. Les dones i el col·lectiu LGTBIQ+ fa anys que lluiten per alliberar la societat de les violències masclistes, i no només d'aquelles que estan en la part visible de l'iceberg. 

    Aquest mes de novembre, a més de la lluita necessària contra qualsevol manifestació de violència masclista, ens comprometem a posar el focus, també, en les persones cuidadores, un paper que, majoritàriament, s'ha atribuït a les dones. Perquè quan una dona, una persona trans, una persona no binària, o qualsevol altra que hagi patit una situació de discriminació o violència és cuidada, reparem una part del nostre teixit social. Per tant, per avançar, des d'ERC-SumemxAlella no deixem de preguntar-nos: com ho hem de fer per ajudar a cuidar a tothom perquè ningú es trobi en situació de vulnerabilitat? Les administracions, i més concretament el municipalisme, juguem un paper molt important en aquest sentit.

    A Alella, programes com Temps per cures, que té l'objectiu d'alliberar temps per a les famílies; la Xarxa de Punts Liles, orientada a informar, formar, sensibilitzar i prevenir les violències masclistes, així com lluitar contra les actituds i els comportaments sexistes que es produeixin al municipi; el Protocol d'actuació envers les violències sexuals i lgtbifòbiques als espais públics d'oci nocturn d'Alella; l'Agenda Feminista Municipal, la proposta Esports i Dona o la Comissió de Gèneres del Consell Municipal Educatiu, que té la finalitat de fomentar actuacions de coeducació per promoure la igualtat i la inclusió, són algunes de les accions que impulsem des de l'Ajuntament per esdevenir una comunitat més conscienciada i més cuidada.

    Cuidar-nos no és un acte aïllat, és un gest col·lectiu que ens permet resistir i avançar. En un món en què les violències estructurals estan a l'ordre del dia, la cura és una eina de resistència necessària per transformar la societat, una pedra angular per garantir que avancem, sense deixar ningú enrere.