Per Alella junts CM
  • Ja és sabuda la nostra posició respecte al POUM aprovat el 2014: és un error. Hem escrit molt sobre això i a mesura que el POUM es desenvolupa aquests errors s'evidencien cada cop més.

    Sembla que en aquest mandat hi ha un ferm desig que La Miralda es desenvolupi urbanísticament. Els focs d'artifici just abans de les eleccions del 2023 respecte a què La Miralda esdevingués un punt estratègic de desenvolupament sanitari, van ser això, un gran anunci per una declaració d'intencions amb un recorregut incert. La realitat de la Miralda és que perquè els privats portin a terme el seu negoci (legítim perquè l'Ajuntament així els hi va concedir) són essencials tot un seguit de negocis de dubtosa necessitat pel poble d'Alella, entre d'ells 3 supermercats i un hotel ben alt, a banda de més habitatge.

    Una mala notícia per un sector convertit en un refugi climàtic de gran importància en moments com els que estem vivint d'extrema sequera i increment de les temperatures.

    També és cert que la nostra postura s'allunya absolutament del “no fer res”. El sector està absolutament abandonat i espais com el Trebol requereixen una intervenció immediata després d'anys d'abandonament i conflictes permanents.

    El govern obre una tímida porta a adequar el projecte a les necessitats i el desig del veïnat. Tímida perquè la realitat serà un ajust, en cap cas sembla que sigui una transformació substancial del projecte, doncs el pes de les indemnitzacions als privats pels drets adquirits en aquest POUM són grans (tot i que a data d'avui el govern no ens ha volgut donar ni tan sols una xifra aproximada).
    Tot i la nostra clara oposició i tenint clar que no fer res no és solució, si el govern ho vol, treballarem en conjunt per adequar La Miralda i desenvolupar un nou projecte més sostenible i integrat en l'essència de poble que volem.