El darrer Ple municipal va tenir un caire majoritàriament urbanístic. Després dels darrers anys treballant en diverses modificacions del POUM, el desembre va servir per tancar, en bona part, aquesta etapa.
Cal destacar la modificació de la clau urbanística 13b1 que elimina la possibilitat de desenvolupar els Plans de Millora Urbana que fins ara permetien la transformació dels veïnats de naturalesa unifamiliar a plurifamiliar, tot multiplicant per tres el nombre d'habitatges i augmentant l'alçada de les edificacions.
També voldríem mencionar tres altres aprovacions: l'ajust per donar viabilitat al futur del projecte de la Torre del Governador, l'ampliació del Celler de les Aus i el projecte de recuperació de Can Xeco Monnar.
En aquest últim cas, a més del que suposa la rehabilitació total d'aquesta masia del segle XVI que actualment està en perill de ruïna, cal destacar dos altres aspectes remarcables: d'una banda, que el poble d'Alella guanya “in aeternum” el dret d'utilitzar una vegada l'any la zona del llac per fer-hi actes culturals, i de l'altra, la cessió a l'Ajuntament de quasi 5000 metres quadrats de sòl d'equipament per a ampliar el Camp Municipal d'Esports i poder fer la tan esperada connexió per a vianants fins a Alella Parc.
Des d'Esquerra Republicana Sumem per Alella portem vint anys treballant al capdavant de l'Ajuntament, tenint sempre a les persones al centre de les nostres decisions i servint exclusivament a l'interès general. I això també es trasllada en totes aquestes decisions que pretenen, tot respectant els drets dels privats, continuar fent d'Alella un poble encara millor.
Però en aquest darrer Ple també s'ha aprovat una línia estratègica del mandat tal i com es reflecteix en el nostre Pla d'Actuació Municipal: la constitució del Consell Agrari. Un òrgan que té com a finalitats salvaguardar els sòls agrícoles del poble, potenciar el món agrari i establir un marc de col·laboració estable entre la pagesia d'Alella i l'Ajuntament, tot promovent el coneixement del món agrari a la resta de la població.
El nostre POUM va tenir el gran encert de protegir espais emblemàtics del municipi com la Vall de Rials, fent que Alella tingui un 66% de sòl no urbanitzable i un 25% de sòl agrícola, mantenint així el lideratge del nostre poble per un model de territori que aposta per un fort lligam entre la terra i les persones, entre l'activitat agrícola i viticultora i les persones i consolidant el municipi com a capital de la DO Alella.