Amb l'inici del curs polític i les pròximes eleccions ens haurem de plantejar quin futur volem pel nostre poble i que podríem sintetitzar de la següent manera: volem continuar sent un poble o aspirar a ser un projecte de ciutat?
No és qüestió senzilla, doncs la decisió ens condicionarà de manera irreversible.
Escollint ciutat, fomentarem la construcció de nous habitatges per encabir un creixement buscat en nombre d'habitants. Aquest creixement implicarà una necessitat creixent en serveis de tota mena, tant públics com privats. Necessitarem més superfícies comercials. Necessitarem ampliar el CAP. Necessitarem ampliar més els serveis de l'ajuntament. Necessitarem augmentar la distribució d'aigua, llum i gas. I moltes més necessitats que haurem de cobrir sí o sí, doncs seran ciutadans d'Alella amb els mateixos drets i obligacions.
La primera pregunta és: qui pagarà aquest creixement? Si la resposta que teniu el cap és que seran els nous que vindran, aneu errats. Ells pagaran segur, però no en serà suficient.
La segona pregunta és: més pisos suposarà una baixada de preus tant de compra com de lloguer? Podem afirmar que no.
La tercera pregunta és: es produiran suficients pisos protegits que facilitin l'accés a l'habitatge pels nostres joves? Creiem que la resposta és òbvia. Massa òbvia, i tot i això s'utilitza com a reclam polític pel govern actual.
L'altre opció es mantenir l'essència de poble sense renunciar a uns serveis de qualitat, tant públics com privats. Que no tinguem talls de subministraments és un dret que a data d'avui no es compleix de manera reiterada.
Nous habitatges són possibles sense alimentar la febre constructora, especialment fomentant la reforma i incrementant les densitats per donar sortida viable a cases excessivament grans per a una sola família. I sí, fomentar habitatge públic accessible és possible.