On trobar-nos
Parc cal·listènia
  • Alella disposa des de 2019 d'un espai dedicat a la pràctica de la cal·listènia, una disciplina d'entrenament que utilitza com a única eina el pes del cos i que pot practicar-se tant en exteriors com en interiors. L'espai compta amb cinc mòduls que permeten fer diferents exercicis.

    La paraula cal·listènia ve del grec Kallos (bellesa) i sthenos (fortalesa). La podem definir de forma clara, dient que és fer exercici amb el teu propi cos.

    Es tracta d'una pràctica esportiva que es caracteritza pel fet de realitzar tots els exercicis amb el pes del cos. Es comença realitzant exercicis bàsics com poden ser flexions o dominades, amb l'objectiu d'anar progressant pas a pas per realitzar exercicis cada vegada amb més dificultat i teniu un major control del nostres cos.
    És una disciplina molt semblant a la gimnàstica que pot realitzar tothom amb independència de la seva edat i condició física, tot i que els exercicis s'hauran d'adaptar a cada cas concret per tal d'evitar lesions. Es treballen conjuntament diferents habilitats amb la força, la mobilitat, la flexibilitat i l'equilibri.
    Entre els beneficis de la pràctica de la cal·listènia trobem els següents:

    - Millora la postura corporal i el control del centre de gravetat
    - Augment de la resistència muscular
    - Millorar de la flexibilitat i mobilitat
    - Augment de la força muscular
    - Millora de la connexió neuromuscular
    - Augment de la capacitat d'autosuperació.