Junts
  • Tot i la defensa aferrissada per tal d'obrir un debat que permetés assolir el consens més ampli en una decisió que canviarà definitivament el model de poble, el govern d'Almendro va donar llum verda als 198 habitatges i la mega-urbanització conseqüent, alterant un estil de vida i concentrant el 7% de la població on ara és un pulmó del municipi.

    Ni tant sols Almendro ha pogut aconseguir el vot favorable de tot el seu govern. És un alcalde que no s'escolta ni els seus.

    Aquest no escoltar ho ha demostrat en tot el procés: s'han desestimat totes les al·legacions presentades (només s'han aprovat petites modificacions merament tècniques que no condicionen en res la proposta), algunes tant evidents com trobar una solució sobre el paisatge urbà d'Alella (que nosaltres venim reclamant fa més 7 anys) o un pla de mobilitat global i especialment adaptat a la nova realitat.

    Les audiències públiques han estat una autèntica farsa: no han estat audiències públiques sinó audiències del Sr. Almendro, (només parla ell). Tant, que quasi 3h després de les seves locucions, part de l'auditori havia marxat i l'altre part esgotada, exposava finalment els problemes que tot aquest desenvolupament ens portaran. Una tècnica la del nostre alcalde fatídica per tal d'obrir debats seriosos i de profit. Estèticament vestit de democràtic però a efectes reals una majoria absoluta sorda i poc sensible a les peticions dels veïns i veïnes que en poc menys de 30 dies havien recollit prop de 1.000 signatures manifestant l'oposició al projecte. 

    Els 40 habitatges públics no sabem quan els tindrem. Passarà com a Cal Doctor, gestionat per la Generalitat i què no prioritza ser fill o filla del poble? Probablement serà el mateix. I quan ens adonem i veiem l'engany, serà massa tard. I ull amb el que està per venir: propera estació La Miralda.