Junts
  • Aquest últim Ple es va aprovar una mesura estèril i amb finalitat merament electoralista: limitar el preu de lloguer a Alella.
    Podria semblar una mesura bona degut a les dificultats per poder trobar un lloguer al poble, tan joves com no tan joves, però la realitat és una altra.
    L'any 2020 es va aprovar una llei que pretenia frenar l'especulació del preu del lloguer tot limitant-lo segons uns barems establerts. Es buscava que els llogaters tinguessin estabilitat en els seus contractes i les renovacions dels mateixos no es convertissin en un calvari econòmic. Un any i mig després de la mesura hem perdut més del 20% de l'stock de vivendes en lloguer per només una baixada del 5'7% en el seu preu. Un desastre que l'alcaldessa de Barcelona afirmava que el preu només es podria resoldre amb un parc d'habitatge de lloguer públic. Tota la raó.

    La mesura aprovada per ERC i Gent d'Alella afectarà el nostre poble de forma negativa: només un 10% dels habitatges d'Alella són de lloguer. Menys del 30% d'aquests habitatges es podran acollir a la norma per les seves dimensions. Si a més a més seguim les tendències produïdes a tota Catalunya, veurem reduït aquest minso parc en un 20% en poc menys d'1 any. Realment saben el que fan a banda de buscar un titular?

    Si la manera és més habitatge públic, fet que en el Ple l'alcalde Almendro assumia com a cert, la pregunta és: Per què destinem recursos a un nou parc (el de la Serreta) en lloc d'invertir en més habitatges públics? Per què hem d'esperar que els privats resolguin la nul·la capacitat de gestió del govern alellenc?

    La manca d'autocrítica del govern d'Almendro amb l'ajuda de Gd'A els fa afirmar que tenim un poble més net, més segur i millor conservat que abans. De veritat poden afirmar el que diuen?

    Nosaltres sabem que no i estem convençuts que es poden fer moltes més coses:
    - Dotar de més recursos a la neteja en lloc de crear llocs de treball públic innecessaris com una nova Cap d'Alcaldia i el seu Gerent (més de 150.000 eur a l'any per no res)
    - Revisar i actuar sobre l'estat dels carrers i les voreres, en lloc de gastar més diners en una nova infraestructura lúdica
    - Invertir en tecnologia per vetllar per la seguretat del poble i justificar així la pujada del 10% en l'IBI i les zones blaves aparegudes aquest estiu i no per pagar sous de regidories de govern.
    Sabem que una gestió millor és possible i treballem per a que així sigui.