Logo ERC+SxA
  • Fa uns mesos va irrompre a les nostres vides el SARS-CoV-2 que ens ha abocat a una de les pitjors pandèmies dels nostres dies, provocant estralls entre els nostres conciutadans. Cal recordar, que Alella va registrar la primera defunció per COVID del país. Per fer front a aquesta greu situació, la nostra institució, amb el govern municipal al capdavant, donava una resposta, explicada amb anterioritat, tan contundent com efectiva en diferents àmbits, social, econòmic, etc. Cal destacar, també, que per pal·liar l'efecte en la nostra societat alellenca van sorgir diferents projectes, com el Pacte de Poble o el mateix Alella Poble Cuidador, i no ens hem aturat. 

    En l´àmbit de la cultura, aquesta devastadora pandèmia ha fet emergir un nou projecte des de Can Manyé juntament amb l'Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti), el projecte IN_CERT amb una exposició de les artistes Nora Ancarola i Jo Milne i la presentació d'un seguit d'activitats que giraran al seu entorn. És un projecte que dóna visibilitat al vincle entre l'art, la ciència i la salut, per tal que això condueixi a una reflexió profunda sobre el moment que estem vivint i el què està significant, i en l'impacte i les conseqüències que aquesta pandèmia està tenint a les nostres vides en tots els àmbits: la incidència en la vessant humana, personal, en el marc social, econòmic, cultural, educatiu, etc.

    Des de l'Ajuntament, d'uns anys ençà, vam prendre el ferm compromís d'impulsar la cultura de la manera més transversal possible, posant-la al servei de la ciutadania i el projecte IN-CERT n´és una bona mostra. Treballem per donar suport a iniciatives culturals, innovadores i transformadores, i en concret, en aquest cas, promovent el món de les arts visuals i la ciència, de la mateixa manera que treballem en la difusió de la cultura popular i tradicional catalana.
    La vinculació plena entre ambdues institucions del territori ha estat vital com a part enriquidora i multiplicadora de moltes preguntes i reflexions que han sorgit al voltant de la pandèmia. Alhora, també, manté l'equipament de Can Manyé com a referent en el mosaic dels espais expositius d'art del nostre país i com a un dels punts neuràlgics de la vida cultural alellenca i comarcal. Seguirem treballant en aquesta línia, integrant-hi també els equipaments culturals i els centres educatius per consolidar Alella com un focus cultural destacat, a nivell comarcal i de país.