Logo ERC+SxA
  • Hi ha moltes persones que mereixen un reconeixement davant d'aquesta pandèmia que porta trasbalsant la nostra societat des de  fa 15 mesos. El col·lectiu sanitari, el món educatiu, les residències, les netejadores, el comerç, la restauració, l'oci nocturn, la cultura, les joves i adolescents, les famílies... Totes elles hem patit una situació que en cap cas ens haguéssim imaginat i únicament ho haguéssim vist factible com a guió d'una pel·lícula.  

    Hi ha un col·lectiu, però, que es mereix el nostre més sincer homenatge i reconeixement i aquest no és cap altre que el de les grans persones. I diem el de les grans persones perquè el col·lectiu de la gent gran ha demostrat estar a l'alçada de les circumstàncies i ha sabut adaptar-se a cadascun dels moments d'incertesa que els ha tocat viure, tot i les pors que la situació els ha pogut generar per la seva vulnerabilitat davant la infecció del Covid.

    Tot i ser el col·lectiu més afectat per la pandèmia heu sabut refer-vos d'una situació crítica demostrant al conjunt de la ciutadania que amb decisió, optimisme i coratge tot és possible. Heu hagut de trencar la vostra rutina diària de sortir a passejar, de fer activitats, d'anar a comprar, de relacionar-vos de manera presencial amb les vostres famílies i les vostres amistats. I en alguns casos heu patit la pèrdua de persones estimades, especialment de la vostra generació, sense poder-vos acomiadar tal i com us hagués agradat. I tot i així heu seguit fermes i dempeus davant la situació adversa.

    És per tot això, i molt més, que ens heu demostrat que no ens podem aturar, que cal continuar endavant i no podem fer més que respondre a les vostres ganes de seguir actives. Per això des de fa un any hem estat connectades gràcies a tota la programació en línia per continuar treballant l'envelliment actiu des de casa vostra. I ara, en aquesta “nova normalitat mixta”, hem encetat  “La primavera de la gent gran 6.0”, una programació que ens està ajudant a trobar espais presencials que ens permeten retrobar-nos i gaudir totes plegades. Bona mostra d'això ha estat el concert de Sant Jordi que va tenir lloc a Can Gaza, on les emocions estaven a flor de pell i ens va permetre tornar-nos a veure i manifestar les ganes de fer coses, de gaudir i de retrobament  de les grans persones.

    Per tots aquests motius, serà un plaer poder compartir amb vosaltres les 13es Jornades de la Gent Gran activa i el 79è dinar d'Homenatge a la Vellesa que es duran a terme entre els dies 29 de maig i 15 de juny i que malgrat les restriccions,  de ben segur serà un bon espai per retrobar-nos.