JxCAT-JUNTS
  • Les dades sobre la COVID19 són molt preocupants. Les mesures per combatre la malaltia xoquen contra la lluita per salvar la nostra economia. L'equilibri és tant difícil i els sacrificis en són tants que és difícil veure un horitzó clar, però això no implica defallir ni deixar de fer el que hem de fer, i la principal mesura és vetllar per la nostra vida i la de la gent del nostre entorn. Aplicant aquesta premissa i no caure en riscs innecessaris és la millor mesura particular per lluitar contra la malaltia i col·laborar de forma decidida en la supervivència de la nostra economia.

    En els propers dies presentarem propostes per pal·liar la caiguda dels ingressos a l'Ajuntament, ja que l'objectiu és que els serveis no disminueixin i sigui innecessària una nova pujada d'impostos després de la patida aquest any amb un increment desproporcionat del 10% de l'IBI.

    No és qüestió de crítica sinó de sentit comú atorgar d'una vegada les ajudes al comerç local promeses al maig. Sis mesos després, encara no s'ha rebut cap dels diners 60.000 euros promesos al comerç. Una quantitat minsa per un problema molt gran que, a sobre, arriba tard. I la justificació dels processos administratius no val. El que han de fer és espavilar i donar solucions en temps real. Els negocis no disposen de temps il·limitat.

    Un altre problema són les solucions que pretenen dinamitzar el comerç local. La campanya “jo compro a Alella”  (no contractada a Alella, per cert) pretenia incorporar una plataforma online que facilités als nostres comerços la seva digitalització, adequant-los a les noves realitats del mercat i les necessitats dels consumidors. Per dur a terme aquesta dinamització han contractat a una assessora jurídica enlloc d'una experta en marketing digital. Fer el mateix de sempre i que ja no serveix però que ens costarà uns 105.000 euros per 3 anys. Un sense sentit.