JxCAT-JUNTS
  • Fa massa temps que una gran part de les ocupacions d'immobles són accions merament delictives. Emparades en una normativa laxa i poc definida, han facilitat als delinqüents un nou model d'extorsió per obtenir rendiments propis de lo aliè.

    Si sumem unes administracions més preocupades en el quedar bé i en el bonisme mal entès, la combinació ens ofereix ocupacions com les de la Gaietana o com les de Vinya del Rei.
    Vam proposar una fórmula al Ple que serveixi per a l'expulsió immediata dels ocupes il·legals. Aquesta fórmula és la declaració d'insalubritat d'un habitatge per part dels serveis tècnics. Per a que una llar sigui declarada insalubre, només que no disposi d'aigua corrent o electricitat, són motius de pes per a que l'administració procedeixi a la desocupació d'aquesta.

    Aquesta proposta, aprovada sense cap vot en contra, suposarà una eina efectiva pel govern per a que protegeixi als nostres veïns i veïnes contra una manera de delinquir a eliminar.
    Seguim insistint en disposar d'una ordenança cívica que reguli el comportament de les persones. En aquests moments, l'ordenança existent data de l'any 84, una ordenança inservible per la nostra policia que la limita en les seves funcions i per tant causa perplexitat en tots nosaltres quan actituds incíviques no poden ser sancionades. L´ús de l'espai públic no pot anar en detriment del gaudi del nostre espai privat i del legítim dret al descans i la tranquil·litat a les nostres cases. “Botellons”, curses de motos, crits i d'altres actituds al carrer a altes hores de la nit han de ser eliminades del municipi.

    Evitar l'incivisme és una obligació urgent que no admet més demora.

    Malauradament i davant del 3er aniversari de la gran victòria en el referèndum de l'1 d'Octubre, demanem l'alliberament dels nostres presos i preses i el retorn dels exiliats i exiliades.