Logo ERC+SxA
  • Acabem de viure uns mesos que ens han posat a prova com a societat i com a individus i hem hagut de respondre a situacions impensables fa poc temps. Des del govern municipal vam tenir ben clar des de l'inici de la crisi de la Covid-19 que havíem de posar tots els recursos de l'Ajuntament a disposició de la ciutadania per tal de pal·liar al màxim els efectes de la pandèmia. I ha estat sempre la nostra prioritat fer-ho no només per a les persones sinó també amb les persones.

    Des de bon principi, hem estat en coordinació permanent amb les residències de persones grans, els centres de persones amb diversitat funcional i els centres escolars per a ajudar-los en tot allò que poguéssim: entre d'altres, donant-los suport en la compra de material de protecció, neteja i desinfecció especialitzada, dotant de material informàtic a alumnes, o bé establint interlocució institucional amb el Departament de Salut, Educació, el PROCICAT o la Delegació del Govern de la Generalitat.

    També ben aviat es va crear el grup de voluntariat, més de 150 persones del poble que van oferir-se per al que calgués i que tan bona feina van fer en els moments més durs del confinament, ajudant enormement en la gestió de la crisi. Igualment, els comerciants i petites empreses locals van ser cridades a formar part d'un grup de treball per a l'elaboració i la validació de les mesures de suport al teixit econòmic.

    Hem compartit la gestió de la crisi amb els altres grups polítics mitjançant resums diaris i la creació d'espais telemàtics de treball exclusius per temes relacionats amb la crisi que van acabar esdevenint el Pacte per la Recuperació. De les propostes sorgides i presentades en aquest espai de treball hem avançat en aquelles que signifiquen millores per al benestar de la ciutadania. Des del nostre grup continuarem estenent la mà als grups de l'oposició que vulguin treballar per facilitar a les nostres veïnes i veïns la millor sortida d'aquesta crisi.

    Des de l'Ajuntament hem estat treballant de valent per al poble i per a la seva gent i, malgrat les dificultats que tenim i que vindran, serà imprescindible continuar treballant tots i totes per un futur que tingui en compte a totes les persones i que no deixi ningú enrere.

    Finalment, volem agrair a tot el personal essencial (sanitari, de neteja, del comerç, policia, serveis socials, etc...) que, juntament amb els treballadors i treballadores de l'Ajuntament, han estat al peu del canó donant resposta a les necessitats de la ciutadania.