JxCAT-JUNTS
  • Després del fort temporal Glòria, que ha afectat molt greument a la nostra Comarca, podríem dir que a Alella hem sortit ben parats. La xarxa viària no ha estat afectada o els problemes a les cases no ha estat greu en la seva immensa majoria. De fet, segons càlculs del propi Ajuntament, els desperfectes no sumen més d'uns 90 mil euros. Si fem un comparatiu amb la nostra veïna Montgat o pobles com Tordera, el impacte del Glòria a casa nostra ha estat anecdòtic.

    Però no és ben bé així. El grup municipal de JxCAT hem pogut trepitjar els nostres boscos gràcies a la guia de la nostra ADF. Malauradament, tenim zones molt afectades, invisibles per una gran majoria, però no per això podem obviar-les. Molt especialment, la zona boscosa de Can Magarola es troba en una situació d'especial risc, amb gran quantitat d'arbrat mort i molt de caigut que es poden convertir en un combustible terrible en cas d'incendi. Aquesta situació no és nova, però el temporal l'agreujat molt especialment.

    L'amenaça és invisible per una gran majoria, però existeix i des de l'Ajuntament la resposta és sempre la mateixa: la negació de que el problema sigui una responsabilitat seva. I així, amb puntades cap endavant, eviten parlar-ne i esperen que algú ho resolgui o carregar-li el “mort” si per desgràcia acaba passant allò que no desitgem.

    De fet el Ple és una demostració d'aquesta política de la negació: deixant a banda als grups municipals que vivim un sumaríssim “apartheid” alellenc, on cada cop més veïns i veïnes poden comprovar que aquest “apartheid” se'ls aplica de forma sistemàtica. És interessant veure les respostes de l'Alcalde a les preguntes del públic assistent. Les podeu veure al canal de youtube de l'Ajuntament.

    Un cop més, i portem més de 2 anys fent-ho, demanem l'alliberament dels nostres presos polítics i el retorn dels exiliats i exiliades.