JxCAT-JUNTS
  • El dijous 30 de gener, els grups municipals de Junts per Catalunya, Gent d'Alella i Partit dels Socialistes-Alella Primer, vam presentar una moció amb mesures concretes que recollia la demanda de molts veïns i veïnes per la gran preocupació envers la greu problemàtica de manca de seguretat als nostre barris. D'una banda exigim un enduriment de les lleis, ja que aquestes estan sent ineficaces amb la problemàtica actual. És obvi que des de l'Ajuntament d'Alella el que podem fer és exigir i reclamar de forma constant aquest enduriment, però no podem canviar la llei perquè no en tenim la competència. D'altra banda reclamem mesures concretes: més policia als carrers i un estudi sobre l´ús de vídeo-vigilància que ajudi al nostre cos policial a prevenir i resoldre actes delictius. Malauradament, l'equip d'Almendro només va acceptar treballar en allò en que no té competències i desestimar qualsevol mesura que no sigui continuar amb la seva política d'aparador: dir molt i no fer res.

    Per tal d'amagar la seva ineficàcia com a gestors van usar un cop més la seva majoria absoluta per canviar la proposta dels 3 grups municipals i consensuada amb els veïns i veïnes, per una moció allunyada de la realitat i que no comporta cap mena de mesura pal·liativa i immediata per la problemàtica actual. En definitiva, més del mateix. Tot això amanit amb una actitud inquisitiva en que la crítica a la seva gestió és manipulada com si d'un atac personal es tractés. 

    Els 3 grups vam consensuar aquesta moció. I ha estat fàcil perquè no ha sorgit d'un debat ideològic sinó d'una necessitat de la nostra gent. Un problema real i complexe que requereix d'una gestió valenta i adequada. 

    També hem consensuat aquest escrit perquè tenim el deure de persistir en la resolució dels problemes que més ens preocupen com el de la seguretat.