Alternativa per Alella-CUP
  • El passat 15 de juny es va iniciar el mandat 2019-2023 amb la sessió de constitució del ple de l'Ajuntament. Després d'expressar el compromís de servir la República Catalana, el regidor d'AA-CUP va remarcar la nostra vocació de governar des del poble, amb el poble i per al poble. Seguidament vam votar a favor de la investidura de Marc Almendro com a

    reconeixement a l'aval popular obtingut a les eleccions del 26M. Aquest vot fa palesa la nostra confiança en la voluntat de diàleg i col·laboració expressades pel grup d'ERC+SxA.

    Com ha quedat demostrat, no hem vingut a marcar perfil polític, sinó a treballar pel poble aportant, des de l'honestedat, idees per a millorar la sostenibilitat, la cohesió social i la participació ciutadana.

    El primer pas d'aquesta nova etapa de col.laboració és l'elaboració del Pla d'Actuació Municipal (PAM), que marcarà els eixos centrals del mandat. La nostra voluntat és introduir en el debat municipal tots aquells punts del nostre programa que sigui possible, com l'elaboració d'un pla de protecció del paisatge, la constitució d'una comissió de seguiment del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), la creació d'un banc de terres per incentivar l'activitat agrícola o la creació d'un Consell Social de l'Aigua que revisi les tarifes de Sorea i aplani el camí cap a la municipalització del servei. Així mateix, i amb l'obertura del nou Casal, suggerirem repensar el mapa d'equipaments culturals del municipi, allunyant-nos de la gestió atomitzada actual i donant suport a l'aparició de col·lectius culturals autogestionats.

    Pel que fa als projectes que estan en marxa, com el de la Serreta o la nova biblioteca i arxiu municipals, esperem poder fer un seguiment efectiu de les nombroses al·legacions que hem presentat.

    Finalment, aspirem també a participar en les discussions inicials sobre les iniciatives que determinaran el caràcter futur del poble, com el pla de la Miralda. Obrir-se a noves visions i opinions és sempre enriquidor, i la nostra voluntat és poder fer aportacions als projectes abans no es presentin al ple.

    Des d'AA-CUP engeguem el mandat en positiu i amb moltes ganes de contribuir a la millora d'Alella. Si cristal·litza la voluntat de col·laboració amb el Govern, no defugirem responsabilitats.

    Com sempre, estem a la vostra disposició i encantades i encantats de rebre els vostres suggeriments. Twitter: @alellacup; Instagram: @alellacup; Facebook:facebook.com/alternativaperalella