• Ben sovint ens oblidem d'una part important de la nostra societat, la gent gran. Una generació de persones que han patit, lluitat i treballat dur per aconseguir un futur millor per a totes i tots nosaltres.
    Un envelliment actiu, digne i segur, ha de servir perquè aquest col.lectiu sigui considerat un actiu per a la societat, aprofitant la seva experiència, coneixements i saviesa. Les persones grans no volen ser tractades únicament com a clients o pacients, aquesta etapa de la seva vida no ha de comportar una disminució dels seus drets, ni de cap funció social, per això és important que apostem per polítiques que facilitin un envelliment actiu.
    Cal que vetllem per la seva protecció, per això exigim polítiques que no penalitzin a la nostra gent gran amb retallades en matèries tan vitals com la dependència, les pensions o la teleassistència.
    La pèrdua de renda disponible amb l'augment de preus, els copagaments i la pèrdua real del poder adquisitiu de les pensions, situen a la nostra gent gran en el col.lectiu amb més dificultats per fer front a la crisi econòmica i social que vivim. Moltes persones grans han hagut d'acollir a casa seva i dins la seva minsa economia a fills i néts per poder tirar endavant plegats.
    Des dels serveis socials de l'ajuntament, continuarem treballant per promoure la participació de la nostra gent gran en els diferents àmbits socials, també afavorint que les persones grans que estiguin soles puguin trobar espais de relació i acompanyament en el voluntariat social.
    En aquest sentit hem iniciat un programa juntament amb la Diputació de Barcelona en el que volem conèixer les necessitats reals de la nostra gent gran i poder dur a terme actuacions per a una millor qualitat de vida per a tots ells. Les persones grans tenen el valor del seu bagatge professional al llarg d'una vida i cal que pugui ser aprofitada.