Publicat el 6 de març de 201506.03.2015

Torre del Governador

L'Ajuntament d'Alella manté la possibilitat d'intervenir per garantir el futur de la Torre del Governador  sense haver exercit el dret de retracte que hauria suposat una despesa extraordinària de 1,25 milions d'euros. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, ha signat aquest divendres, 6 de març, dos dies abans del venciment del termini del dret d'adquisició, un acord amb l'empresa Torrebarnades SL, actual propietària dels jardins de la Torre del Governador, segons el qual l'Ajuntament manté durant un any l'opció de compra d'aquesta part de la finca, més 17.000 metres quadrats de terreny, que representen el 56% del total del sector PMU-1 Torre del Governador.
L'Ajuntament aconsegueix d'aquesta manera mantenir el control sobre la major part de la propietat del sector, per poder garantir-ne la viabilitat en el cas que no fructifiqués l'acord entre l'actual propietari de la finca i l'inversor hoteler interessat en la compra de la Torre del Governador. Amb l'acord s'aconsegueix guanyar temps per fer possible el desenvolupament del sector qualificat de dotacions privades d'interès comunitari que permet la implantació d'equipaments, usos hotelers i oficines.

Actualment hi ha un inversor interessat en desenvolupar un projecte hoteler de qualitat a la Torre del Governador que té des de fa mesos una opció de compra sobre la resta del sector, on es concentren els edificis, que està pendent de formalitzar. Aquest mateix inversor també ha arribat a un acord a l'empresa Torrebarnades SL per adquirir en un termini màxim de tres mesos els gairebé 17.000 metres quadrats dels jardins, en el moment que es formalitzi la compra dels edificis. 

L'empresa propietària, Torrebarnades SL, mantindrà la titularitat del 16.676 metres quadrats de sòl agrícola, que queden fora de la Torre del Governador, on a més del llac està situada la masia de Can Xeco Monnar, un edifici catalogat, amb la intenció de rehabilitar-la.