Publicat el 3 de març de 201503.03.2015
L'Ajuntament ha adquirir un solar de més de 360 m2 de la finca contigua per poder ampliar la superfície del futur equipament sociocultural

Obres enderrocsL'Ajuntament ha iniciat aquest dilluns, 2 de març, les obres d'enderroc de l'antic edifici del Casal d'Alella, situat al carrer Santa Madrona número 12. L'edifici, construït l'any 1971 i tancat al públic des de finals de juny, és de titularitat municipal des d'octubre a partir d'un conveni signat per l'Ajuntament i l'Associació Casal d'Alella, segons el qual l'entitat cedeix al Consistori la finca per a la construcció d'un nou equipament sociocultural de titularitat municipal, que comptarà, com a mínim, d'una sala polivalent d’ús públic amb una capacitat per a uns 300 espectadors, i d'un local social per a ús del Casal.
Les obres d'enderroc tenen una durada prevista d'un mes i van ser adjudicades a l'empresa Demoliciones y Construcciones Marcos S.L. per un import de 59.290 euros (IVA inclòs). Els treballs comportaran la demolició total de l'edifici, de 611 m2 de superfície, mitjançant un sistema que combina les feines manuals amb el treball mecànic i que han estat planificades per tal de intentar minimitzar les molèsties al veïnat.
 Mentre es realitzen les obres es poden produir talls puntuals de la circulació de vehicles que estaran degudament senyalitzats. En tot moment s'intentarà garantir l'accés als garatges del carrer, que es podrà fer des del Torrent Vallbona o des del carrer Balmes.

Compra del terreny contigu
D'altra banda, l'Ajuntament ha signat aquest dimarts, 3 de març, les escriptures de compra-venda del terreny situat al carrer Santa Madrona 14, contigu a l'antic Casal qualificat al planejament urbanístic com a sistema d'equipaments. El solar, de més de 360 metres quadrats, ha estat adquirir per 312.000 euros.  La compra d'aquest terreny permetrà ampliar la superfície del futur equipament sociocultural que es construirà sobre els terrenys de la l'antic Casal i el solar adquirit.

Adjudicada la redacció del projecte
La Junta de Govern ha adjudicat aquest dijous, 5 de març, a l'empresa POL Femenias Arquitectes SLP la redacció del projecte bàsic i d'execució de l'equipament sociocultural per un import de 99.599  euros (IVA inclòs). La seva proposta va ser la millor valorada de les 19 traballs que es van presentar al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament.