Ajuntament d#39;Alella
Portada|Educació|Programa de Formació i Inserció promogut pels ajuntaments d'Alella, el Masnou, Montgat i Tiana
 
PFI-PTT

 Tallers de benestar emocional  

L'alumnat del curs de vendes del PFI-PTT ha participat en el taller "La festa ideal", una iniciativa emmarcada dins del programa de benestar emocional de l'Ajuntament. El taller, que s'ha desenvolupat al llar de sis sessions, té per objectiu reflexionar sobre les relacions sexoafectives entre adolescents a partir d'una lectura teatral, conduïda per la dramaturga Elisenda Guiu, i d'un treball educatiu paral·lel a càrrec de l'educadora social Tània Plaza.

Durant les diferents sessions, l'alumnat ha anat llegint les diferents escenes de l'obra de teatre La festa, de Daniela Feixas, basada en experiències reals viscudes per altres adolescents, a partir de les quals han pogut debatre i reflexionar sobre les seves experències. Es tracta d'una obra estrenada al Teatre Nacional de Catalunya el novembre 2023, publicada pel Departament de Cultura, i de la qual se'n poden trobar diversos exemplars a la Biblioteca Ferrer i Guàrdia d'Alella. En la darrera sessió del taller, celebrada el 29 de maig, l'alumnat va visionar alguns fragments de l'obra i van cloure la sessió, com el mateix nom del text llegit, amb una petita festa. És una primera experiència que s'ha estrenat aquesta primavera i que s'ha valorat, des de totes les parts, com a molt positiva i enriquidora.

 Projecte Coach  

Aquest curs 2023/2024 tot l'alumnat del PFI/PPT del Baix Maresme ha tingut l'oportunitat de participar amb el projecte Coach de la Fundació Exit,  una iniciativa de voluntariat corporatiu, que facilita als joves que estan cursant PFI, un contacte amb personal en actiu d'empreses de diferents sectors que els orienten i motiven per continuar els seus itineraris formatius a través de conèixer l'empresa i la seva organització interna a través del coaching.

El mes de febrer es va fer un primer acte de presentació del projecte on es va parlar dels valors que orienta el projecte. En una segona trobada al mes de març, l'alumnat va conèixer a les persones treballadores que fan de coach i que acompanya els joves en el procés d'orientació a les empreses que participen al programa, i que els han apropat al món del treball i de l'empresa.

Ha sigut una experiència molt interessant per a tot l'alumnat. Aquí teniu testimoni de l'alumat d'Auxiliar d'activitats esportives i d'Auxiliar de Vendes, oficina i atenció al públic del PFI/PPT del Baix Maresme

https://youtu.be/gqsjLV4qIxM?feature=shared

Del 2 al 9 de maig és obert el termini per fer les preinscripcions per al curs vinent als dos perfils professionals del Programa de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball (PFI-PTT) que es poden cursar al Baix Maresme. L'oferta s'adreça a joves d'entre 16 i 21 anys que no hagin obtingut el graduat de secundària obligatòria (ESO) i és fruit de la col·laboració dels ajuntaments d'Alella, el Masnou, Montgat i Tiana, que compten amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

El programa educatiu té l'objectiu d'afavorir la inserció professional dels joves de 16 a 21 anys que no han aconseguit el títol de graduat d'ESO i volen formar-se en una professió. Ofereixen la possibilitat de millorar la qualificació i les oportunitats d'incorporació al món laboral i, alhora, una via que facilita l'accés a cicles, com a altres ofertes formatives. 

Els i les joves interessats i interessades a inscriure's a alguna d'aquestes modalitats ho poden fer des d'aquest enllaç

El  PFI- PTT BAIX MARESME, consta de dues modalitats per al curs 2024-2025, amb una capacitat de 30 alumnes per a cadascuna d'elles. 

El curs té una durada de 1.000 hores en les quals s'inclouen:

  • Mòduls de formació general per a l'adquisició de competències instrumentals bàsiques que han de facilitar l'assoliment de les competències professionals: operacions matemàtiques bàsiques, comunicació oral i escrita (català, castellà i anglès), TIC, entorn social i incorporació al món professional.

  • Mòduls de formació específica:
    • Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic: tècniques bàsiques de comercialització, atenció al client, preparació de comades i venda de productes, ofimàtica i tècniques administratives bàsiques, prevenció de riscos laborals. Què es faran a les Antigues Escoles Fabra d'Alella.
    • Auxiliar d'activitats esportives: accés d'usuaris/es i organització de la instal·lació fisicoesportiva, operacions bàsiques de suport en emergències en instal·lacions esportives, primers auxilis, activitats esportives, prevenció de riscos laborals. Què es faran a l'aula polivalent del Pavelló Municipal d'Esports d'Alella.  
  • 180 hores de pràctiques en centres de treball

Per a més informació del procés de preinscripció, documentació i criteris de prioritat podeu consultar aquest enllaç o enviar un email a les tutores a A8960286@xtec.cat

 
Calendari de preinscripcions i matriculació
  • Publicació oferta: 30 d'abril 
  • Presentació sol·licituds: Del 2 al 9 de maig
  • Entrevistes d'orientació i valoració: Del 2 al 23 de maig
  • Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació provisional: 27 de maig
  • Sorteig per determinar l'ordenació de sol·licituds: 27 de maig 
  • Presentació de reclamacions : Del 27 de maig al 3 de juny
  • Publicació de les llistes de sol·licituds amb la puntuació un cop resoltes les reclamacions: 11 de juny
  • Publicació de les relacions d'alumnat admès i llista d'espera: 1 de juliol
  • Període de matriculació de l'alumnat admès amb plaça assignada: del 2 al 8 de juliol.

Documentació que cal aportar amb la sol·licitud de preinscripció:

  • Formulari de sol·licitud d'inscripció.
  • Original i fotocòpia del DNI, NIE o passaport vigent de l'alumne o alumna.
  • Quan el domicili habitual que s'al·lega no coincideix amb el del DNI, amb el de la targeta de residència on consta el NIE o es tracta de persones sense NIE, s'acredita amb el certificat o volant municipal de convivència.
  • Certificat d'estudis o altra documentació que acredita el nombre de cursos escolaritzats a l'ESO i l’últim curs que s'ha fet o que s'està fent.

Si l'alumne/a és menor d'edat també s'ha de presentar:

  • Original i fotocòpia del llibre de família o altres documents relatius a la filiació.
  • Original i fotocòpia del DNI de la persona sol·licitant (pare, mare o tutor legal) o si la persona sol·licitant és estrangera, de la targeta de residència on consta el NIE o del passaport.
 
Més informació en aquest document en aquest enllaç