Publicat el 27 de setembre de 201227.09.2012

Moció per la independènciaEl Ple de l'Ajuntament d'Alella ha aprovat aquest dijous, 27 de setembre, una moció presentada per ERC+SxA i CiU per a la declaració d'independència de Catalunya, en la qual es declara el municipi territori català lliure i s'acorda hissar l'estelada a la casa pairal dels germans Lleonart, bressol d'aquells alellencs i alellenques que el 1714 lluitaren per les llibertats de Catalunya. L'acte de col·locolació de l'estelada es farà el proper diumenge, 30 de setembre, a les 11h, segons s'ha anunciat després de la votació de la moció que ha estat aprovada amb els vots a favor dels sis regidors d'ERC+SxA i els tres regidors de CiU, l'abstenció de Gd'A i els vots en contra del PP i del PSC.

La moció aprovada inclou els següents acords:

Primer.- Enarborar permanentment la bandera estelada al nostre poble com a símbol d'aquesta voluntat de llibertat i d'aquesta ferma decisió de recuperar-la, i mantenir-la hissada fins al dia que restituïm l'Estat català. El lloc convingut per fer-ho és la casa pairal dels germans Lleonart, bressol d'aquells alellencs i alellenques que el 1714 lluitaren a ultrança per les llibertats i constitucions de Catalunya.

Segon.- Tal i com es llegeix el darrer dels acords de la resolució aprovada avui pel Parlament de Catalunya, constatar la necessitat que el poble de Catalunya pugui

determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu i instar el govern de la Generalitat a fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.

Tercer.- Demanar al Parlament de Catalunya que si l'Estat espanyol impedeix la

celebració d'aquesta consulta, sotmeti a votació la declaració unilateral de sobirania nacional de Catalunya.

Quart.- Demanar que el Parlament de Catalunya enceti i ordeni la transició cap a la constitució formal de l'Estat català en el marc de la Unió Europea i comenci a treballar en: la creació dels corresponents registres civils, mercantils i de la propietat; la creació d'una hisenda pròpia i d'un banc nacional des del qual es gestionin el règim fiscal i el finançament dels serveis i institucions públics, la constitució immediata d'una administració fiscal i de justícia de Catalunya; l'anunci a tota la comunitat internacional de l'inici del procés d'independència de Catalunya i l'obertura de negociacions amb el Govern Espanyol.

Cinquè.- Donar suport a l'Assemblea Nacional Catalana en les diferents accions i estratègies que des de l'Ajuntament valorem positives per a la consecució de la llibertat de Catalunya.

Sisè.- Apel·lar a l'esperit democràtic de la Unió Europea, inclòs l'Estat espanyol, per tal que s'imposi una resolució pacífica i pactada dels conflictes que puguin sorgir i s'avanci en els ideals de la pau, el treball i la llibertat, l'amistat i la germanor entre els pobles del món.

Setè.- Notificar aquests acords a la Presidència del Parlament de Catalunya i a tots els grups parlamentaris, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Govern espanyol, als diferents grups parlamentaris del Congrés de Diputats, a l'Associació de Municipis per la Independència, a l'Assemblea Nacional Catalana i als presidents de la Comissió Europea i del Parlament Europeu.

SEGUEIX-NOS AL Logo twitter Logo facebook

Text de la moció

Moció declaració d'independència de Catalunya

Moció declaració d'independència de Catalunya

Fitxer: mocio_declaracio_independencia_def.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 36,61 kB