Publicat el 13 de maig de 201213.05.2012
Més d'un centenar de persones participen a la mobilització convocada per l'Ajuntament

Mobilització peatge 13 de maigL'Ajuntament d'Alella ha reprès aquest diumenge 13 de maig les mobilitzacions iniciades el 2004 per reclamar l'alliberament del peatge de la C-32. Més d'un centenar de persones han participat a l'acte reivindicatiu convocat per l'Ajuntament i que ha comptat amb el suport de tots els grups municipals (ERC+SxA, PSC, CiU, Gd'A i PP). A la mobilització també s'hi han sumat membres de la plataforma #novullpagar i representants d'altres municipis maresmencs, com el Masnou i Pineda de Mar, a més de la Diputada socialista al Parlament, Consol Prados.

Darrera d'una pancarta amb el lema 'Per l'alliberament dels peatges', els participants a la mobilització han anat des de Can Lleonart fins a la plataforma de peatge de la C-32, on l'alcalde d'Alella Andreu Francisco ha llegit un manifest de tots els grups municipals. Amb aquest acte,  l'Ajuntament manifesta el seu  "total desacord amb la darrera decisió de la Generalitat de Catalunya respecte del peatge d'Alella, i reclama tornar provisionalment al sistema de bonificacions vigent els darrers quatre anys mentre no se suprimeixi definitivament i física el peatge d'Alella". Segons conclou el manifest, "l'Ajuntament es manté ferm i anuncia que continuarà la lluita contra els peatges fins a aconseguir aquest objectiu".

Finalitzada la lectura del manifest alguns dels assistents a l'acte han obert les barreres de peatge perquè els vehicles poguessin circular de manera gratuïta. L'apertura de barreres s'ha desenvolupat sense incidents, i amb una bona acollida per part dels conductors, durant més de mitja hora. 

L'Ajuntament alellenc reprèn amb aquesta primera acció les mobilitzacions ciutadanes en contra del peatge, que ja va dur a terme entre 2004 i 2006 i que van Mobilització peatge 13 de maigajudar a aconseguir una bonificació del 100% per als usuaris que feien més de vuit desplaçaments mensuals. Aquesta exempció de pagament que s'aplicava des de febrer de 2007 va quedar suspesa des de l'1 de gener d'enguany amb l'entrada en vigor dels nous models de descomptes progressius de la Generalitat.

La campanya de mobilitzacions s'havia d'iniciar el passat 26 de febrer però l'Ajuntament va decidir suspendre l'acte reivindicatiu davant el compromís del conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, d'estudiar la situació d'excepcionalitat dels peatges d'Alella, Terrassa i Mollet en la reunió que va mantenir el 9 de febrer amb els alcaldes de les tres localitats. En aquesta reunió, els tres alcaldes -Andreu Francisco, Josep Monràs i Pere Navarro- van demanar al conseller el restabliment de l'anterior sistema de bonificacions dels peatges que suposava la gratuïtat per als usuaris habituals. El conseller, per la seva part, es va comprometre a estudiar la singularitat dels accessos i a presentar una proposta concreta per a la mobilitat obligada en aquests tres peatges.
Davant aquest compromís, i atenent la petició expressada pel mateix conseller, l'Ajuntament va decidir ajornar l'inici de les mobilitzacions, establint un termini de 45 dies per rebre resposta de la Generalitat. Exhaurit aquest termini sense que s'hagi produït cap mena de proposta, l'Ajuntament ha decidit convocar novament la ciutadania a participar a l'acte reivindicatiu contra el peatge que s'ha du a terme aquest diumenge 13 de maig.

Veure el manifest per l'alliberament del peatge 

Manifest Peatge

Manifest Peatge

Fitxer: manifest_peatge.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 18,88 kB

Veure més fotos a http://www.facebook.com/ajalella#