Publicat el 16 de juliol de 202416.07.2024
Casal dansa

Infants i adolescents del municipi aprofiten les seves vacances escolars per fer activitats i compartir experiències amb les diferents opcions de casals i campus estivals que s'organitzen al municipi.  El conjunt de propostes que s'ofereixen al poble -des de l'Ajuntament, les entitats, les escoles i centres educatius o els clubs esportius- amb comptabilitzat més d'un miler d'inscripcions. 

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro, acompanyat de la regidora d'Educació, Gemma Grau, i de la regidora d'Esports, Sandra Serrahima, han visitat aquests dies alguns dels campus i casals d'estiu que es fan al municipi per interessar-se pel seu funcionament. La primera parada va ser a Can Lleonart on s'ha desenvolupat durant la primera quinzena de juliol, com a novetat de la temporada, un casal de dansa que ha comptat amb la participació de 28 nenes. Durant el casal s'ha treballat la tècnica i la pràctica de les modalitats de dansa clàssica i dansa contemporània.

A la visita, l'alcalde i les regidores, van poder copsar les impressions dels i les adolescents que participen en l'Adrenalina de l'Estiu que organitza la Regidoria d'Adolescència i Joventut i que enguany ha doblat la participació amb 95 inscripcions al llarg de les quatre setmanes d'activitats. L'altra proposta municipal, el Campus Esportiu que gestiona l'UFEC i que combina les instal·lacions del Pavelló Municipal d'Esports i les del Complex Esportiu Municipal, acollirà durant les quatre setmanes més de 150 nens i nenes de diferents edats. Dins de l'oferta esportiva també cal destacar el campus esportiu que organitza el Club Futbol Alella al Camp Municipal d'Esports i que compta amb més de 120 inscripcions i el del club Sistres amb més de 160 inscrits. També organitzen un campus d'estiu el Club Alella Futbol Sala.

El Casal d'Estiu que cada any promouen l'AFA de l'Escola Fabra i l'Escola La Serreta està plenament consolidat tal com ho demostren les xifres d'ocupació, amb més de 320 inscripcions per participar en algunes de les sis setmanes que ofereixen d'activitats. El casal gira al voltant del medi ambient amb l'objectiu de sensibilitzar els infants sobre la necessitat de preservar el planeta, treballant temes relacionats amb l'energia, la sostenibilitat o la biodiversitat. 

A aquestes quatre propostes, cal afegir el musical d'estiu que organitza l'Ajuntament amb el centre d'estudis musical Ressò, dins del projecte Alella viu la música, que ha reunit a la primera quinzena de juliol més d'una vintena d'infants actuant en l'obra musical Frozen. També han organitzat campus d'estiu els centres educatius privats com ara el Col·legi Santa Maria del Pino o Escola Montessori Village Maresme. 

Des de fa anys, l'Ajuntament recull en un apartat de la pàgina web l'oferta de casals i campus del municipi per facilitar les famílies l'accés a les diferents activitats. Podeu consultar la informació a www.alella.cat/casalsestiu