Publicat el 12 de juliol de 202412.07.2024
EIE

Fa més de 30 anys que un grup de pares i mares del que aleshores era l'APA de l'Escola Fabra, junt amb les persones responsables de l'educació física del centre, van començar a organitzar un seguit d'activitats esportives en horari extraescolar. Un temps després, l'Ajuntament va assumir l'organització i desenvolupament d'aquestes activitats amb el compromís de donar un servei de formació esportiva diversa i de qualitat adreçada a la població infantil. Així va néixer l'Escola d'Iniciació Esportiva Municipal d'Alella, l'EIE, un espai formatiu que cada temporada acull a prop de 300 infants de 5 a 12 anys.

Al llarg d'aquest més de 30 anys l'EIE ha assolit amb escreix aquests objectius inicials. La seva oferta esportiva ha anat variant i adequant-se amb nous formats i propostes que han donat la possibilitat de provar i practicar diferents esports i activitats, complementant l'oferta que ofereixen les entitats esportives del municipi, sense perdre de vista la funció esportiva de base. 

Amb la premissa que l'important no és guanyar, sinó participar, l'EIE té entre els seus principis educatius el de no seleccionar ni discriminar seguint criteris físics o tècnics, i el d'utilitzar l'activitat física i la competició coma eina de desenvolupament, no com una finalitat en si mateixa. 

Perquè més enllà de l'esport, l'EIE és també un espai de trobada entre infants per créixer i compartir experiències i valors. Un espai que s'ha estès ja a vàries generacions i alguns dels primer alumnes ara són pares i mares que porten els seus fills i les seves filles a l'escola. 

Una oferta diversa i de qualitat
Durant aquests 30 anys els infants del municipi han tingut la possibilitat de practicar i iniciar-se en una àmplia varietat d'esports i activitats. Aeròbic, atletisme, dansa, esports outdoor, fit-kid, Funky, Futbol-Sala, Gimnàstica Rítmica, judo, kàrate, multiesport, patinatge, preesport, psicomotricitat, rugbi, taekwondo, urban dance o vòlei, són les modalitats que s'han ofert al llarg dels anys.

Una mirada endavant
Amb una imatge renovada, la proposta d'activitats de l'EIE per a la propera temporada està formada per: atletisme, esports outdoor, gimnàstica rítmica, judo, patinatge, rugbi i taekwondo. Les inscripcions per a nou alumnat es poden fer a partir del 2 de setembre i les classes comencen l'1 d'octubre. 

Per dur-la a terme es compta amb un equip tècnic format per 14 persones que combina joventut i experiència, liderat i coordinat des de la Regidoria d'Esports i la col·laboració de les entitats CE Serra Marina Alella i Club Rugby Alella.

A l'oferta de l'EIE cal sumar les disciplines de les entitats esportives del municipi que fan esport de base i promoció: Club de Bàsquet Alella, Club de Futbol Alella, Club Rugby Alella, Club Vòlei Alella, CE Alella Futbol Sala i C E Serra Marina Alella. Cal destacar el treball que porten a terme aquestes entitats, compartint un repte conjunt: aconseguir que l'esport i l'activitat física siguin un element integral al llarg de totes les etapes vitals, començant des de la iniciació esportiva.