Publicat el 22 de gener de 202422.01.2024
Premis PSL retallada

Can Lleonart ha acollit aquest divendres, 19 de gener, l'acte públic de lliurament dels premis del 15è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral. El primer premi ha recaigut a la fotografia “Entre boires”, de Xavier Rafanell Jacas, el segon en “El cor del bosc”, de Núria López Garcia, i el tercer, en “Groc i negre”, de Manel Sánchez Lambies. El premi de la categoria infantil  és per "Cel de tardor, boscos d'estiu, cavall de primavera" de Vinyet Martí Ferrer.  El premi del públic, la fotografia amb més "m'agrada" a l'àlbum d'imatges del 15è certamen fotogràfic al Facebook del Parc, ha estat per a Carolina Paula Deibe Lombardo amb la imatge "El último en dormir, que apague la luna!",  una imatge de la lluna darrera del castell de Burriac.

En aquesta 15a edició s'han presentat un total de 97 fotografies, de les quals han estat admeses 91 i 8 excloses per no reunir els requisits. Els premis rebuts són els següents:

Premis del jurat:

  • 1r premi: Medalla d'or de la FCF i estada d'un cap de setmana per a dues persones, en règim de pensió completa, en un allotjament dins l’àmbit del Parc
  • 2n premi: Medalla de plata de la FCF i àpat per a dues persones en un dels restaurants dins l’àmbit del Parc.
  • 3r premi: Medalla de bronze de la FCF i cistella de productes agroalimentaris procedents de productors de proximitat.

Premi del públic:

  • Cistella de productes agroalimentaris procedents de productors de proximitat.

Categoria nens i nenes fins a 14 anys:

  • 1r i únic premi: Medalla d'or de la FCF i xec regal de la botiga Abacus per valor de 50

Coincidint amb el lliurament de premis, també es va fer la presentació del calendari fotogràfic 2024 i la inauguració de la mostra itinerant amb els treballs guanyadors i les fotografies finalistes del concurs.  La mostra arrenca a Can Lleonart, on estarà instal·lada fins a l'1 de març, i s'exposarà a les diferents biblioteques dins l’àmbit del Parc de la Serralada Litoral del programa "Parcs i biblioteques... naturalment!", així com a altres equipaments municipals que ho sol·licitin. 

Enguany s'han editat 3.500 exemplars del calendari amb les fotografies finalistes que es podran recollir en les biblioteques i diferents equipaments dels 15 municipis consorciats i als dos punts d'informació del Parc -Can Lleonart i Can Boquet (a Vilassar de Dalt)- i el centre de documentació del Parc a Vilassar de Dalt. També està disponible a les biblioteques del Masnou i de Mataró. 

L'acte ha comptat amb la presència de Marc Candela, president del Consorci del Parc de la Serralada Litoral i alcalde de Martorelles, acompanyat de tres representants de l'Ajuntament d'Alella: Oscar Zabia, regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Israel Payà, regidor de Serveis Municipals i Mercè Vizern, regidora d'Espai Agrari. També han assistit Montse Riera, regidora de Medi Ambient de l'Ajuntament de Teià, i Marta Gómez, consellera de Medi Natural del Consell Comarcal del Maresme.  El responsable del centre de documentació del Parc, Toni Marí, ha ofert una xerrada divulgativa sota el títol "La pol·linització més enllà de l'abella de la mel".

Podeu veure l'àlbum d'imatges participants al concurs en aquest enllaç

1r premi: “Entre boires”, de Xavier Rafanell Jacas 2n premi: “El cor del bosc”, de Núria López Garcia 3r premi: “Groc i negre”, de Manel Sánchez Lambies

Premi de la categoria infantil: "Cel de tardor, boscos d'estiu, cavall de primavera", de Vinyet Martí Ferrer Premi del públic: "El último en dormir, que apague la luna!", de Carolina Paula Deibe Lombardo.