Publicat el 29 de setembre de 202329.09.2023
Lliurament claus pisos mestres

L'alcalde d'Alella, Marc Almendro ha signat aquest dijous, 28 de setembre, el contracte d'arrendament dels tres habitatges socials de lloguer de l'avinguda Ferran Fabra 3, a l'edifici conegut popularment com "les Cases dels Mestres", destinats a famílies nombroses o monoparentals amb dos o més descendents a càrrec, amb ingressos moderats. Després de la signatura del contracte es va procedir a fer el lliurament de claus a les tres famílies adjudicatàries que van ocupar les primeres places al sorteig públic que es va fer el 21 d'abril de 2023. El preu del lloguer serà de 500 euros —actualitzat anualment amb l'IPC, al que caldrà afegir l'IBI, la taxa de residus i les despeses de subministrament i alta dels serveis — i el contracte té una vigència de cinc anys, prorrogables tres més si no hi ha variacions en la situació. 

Els requisits per participar en aquest procés d'adjudicació són:

  • Tenir ciutadania espanyola, de qualsevol país de la Unió Europea o permís de residència reconegut.
  • Tres anys d'empadronament a Alella, continus o discontinus en un període de 10 anys.
  • Tenir reconeguda la condició de família nombrosa o ser família monoparental amb dos descendents o més a càrrec.
  • La unitat familiar no pot superar els sis membres.
  • Disposar d'uns ingressos mínims de 15.000 euros (any 2021) i no superar els màxims de 51.404 euros (3 membres), 53.118 (4 membres), 54.888 (5 membres) i 56.718 (6 membres).

L'Ajuntament va iniciar el febrer de 2022 les obres de rehabilitació de l'edifici per reconvertir-lo en habitatges socials. Amb un inversió de 428.430 euros, IVA inclòs, el projecte de reforma ha suposat la reforma integral de l'interior i l'exterior de l'immoble amb l'arranjament dels tres dels quatre habitatges de l'edifici que no estaven habitats. S'ha modificat  la distribució, de manera que els habitatges disposen de tres habitacions, una cambra higiènica que inclou aparell de rentada de roba i una estança de cuina estar i menjador. S'han rehabilitat els dos habitatges de la planta baixa, que han estat adaptats per a persones amb diversitat funcional, i un dels dos situats al primer pis.

La rehabilitació també s'ha fet a l'exterior per tal d'aconseguir l'aïllament tèrmic de l'edifici i millorar els sistemes d'eficiència energètica. A la reforma s'ha respectat l'estructura volumètrica de l'edifici, així com la façana principal i els espais lliures del frontal de la parcel·la, tal com estableix el Catàleg de Patrimoni Històric, Artístic, Cultural i Mediambiental d'Alella, del qual forma part l'edifici. Construït els anys 40, l'edifici era propietat del marquesat d'Alella i va ser cedit a l'Ajuntament, juntament amb l'edifici de les Antigues Escoles Fabra.