Publicat el 28 de setembre de 202328.09.2023
Jornada hospitalització a domicili

L'auditori de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella ha acollit aquest dijous, 28 de setembre, la Jornada de la Societat Catalano-Balear d'Hospitalització a Domicili, organitzada per la HAD territorial del Barcelonès Nord i Maresme Sud, de l'Hospital Germans Trias i Pujol. Amb el títol "Junts creem la HAD del futur", la trobada ha reunit més d'un centenar de professionals d'aquest àmbit. 

La jornada ha estat inaugurada per l'alcalde d'Alella, Marc Almendro, Arturo Míguez, delegat de la Conselleria de Salut i gerent de la Regió Sanitària de Barcelona, Josep M. Modol, director de centre de l'Hospital Germans Trias i Pujol, Jordi Ara, gerent territorial Metropolitana Nord, i Xavier Jiménez, president de la Societat Catalano-Balear d'Hospitalització a Domicili.

La trobada ha arrencat amb una sessió inaugural per repassar i commemorar el 40è aniversari de l'Hospital i per explicar i posar en valor l'expertesa de 20 (+2) anys de funcionament del seu Servei d'Hospitalització a Domicili.  La jornada també ha servit per exposar experiències de diferents HAD; per exemple, fora de les grans ciutats, com la de l'Hospital Arnau de Vilanova, el projecte Cuidadors a Domicili del Parc Taulí i el Clínic Hotel. També s'ha pogut conèixer de primera mà l'experiència d'un pacient d'hospitalització a domicili. Seguidament, una taula sobre processos transversals ha desenvolupat la coordinació entre l'atenció primària i l'Hospital a la MetroNord i l'abordament del peu diabètic. 
La segona part de la sessió s'ha centrat en les diferents especialitats a la HAD -Pediatria, Psiquiatria, Cirurgia i Pneumologia- i les noves tecnologies que s'hi estan desenvolupant, com ara les interconsultes via intel·ligència artificial, l'ecografia al domicili del pacient, experiències en telemedicina i l'app eSalut. 

A la trobada s'ha posat de manifest els avantatges que té per als pacients l'hospitalització i el tractament a domicili.