Ajuntament d#39;Alella
Portada|Medi ambient|Consell Agrari Municipal
 

Vols formar part del grup motor del Consell Agrari?

L'Ajuntament fa una crida a la ciutadania a participar en el grup motor del Consell Agrari Municipal, amb l'objectiu d'introduir més visions que ajudin a desenvolupar el pla d'acció de 2024, consensuat pels membres d'aquest òrgan de participació. Poden participar-hi persones empadronades a Alella, majors d'edat i vinculades professionalment al món agrari. La voluntat és ampliar amb cinc persones més aquest grup motor. En cas que es presentin més peticions es farà un sorteig entre les sol·licituds presentades. Es poden presentar les sol·licituds fins al 12 de maig emplenant aquest FORMULARI

El CAMA és un òrgan de caràcter consultiu, d'assessorament i de participació en matèria agrària de l'Ajuntament. Té com a objectius principals salvaguardar els sòls agrícoles, potenciar el món agrari i establir un marc de col·laboració estable entre la pagesia d'Alella i l'Ajuntament.

Per tal d'aconseguir-los, s'estableixen els següents objectius concrets:

  • Implantar polítiques municipals de foment del món agrari i articular-les amb les que se segueixen a nivell de país.
  • Mantenir un corrent d'informació, estudi i diàleg entre l'administració municipal i els diferents sectors de la comunitat agrària per debatre, proposar i arribar a consensos, si s'escau, sobre les actuacions i problemàtiques generals que afectin el sector primari, i les polítiques per fomentar-lo.
  • Establir i garantir un marc de participació i d'aportació de la comunitat agrària en les actuacions i els àmbits que afectin el sector agrari al municipi.

El Consell Agrari Municipal es va constituir formalment el 12 de setembre de 2023, dins del marc del programa de la 49a Festa de la Verema. El nou òrgan de participació comença a caminar amb una quinzena de representants de l'Ajuntament, la pagesia, especialistes en aquest àmbit i de la ciutadania.

Està integrat inicialment per:

  • L'alcalde Marc Almendro i quatre electes triats pel Ple municipal, que en aquest primer any de mandat són Òscar Zabia  (ERC+SxA), Mercè Vizern (ERC+SxA), Cristòbal Zueras  (AP-PSC) i Natàlia Brenes (Per Alella Junts-CM)
  • Tres membres de la pagesia local: Pau Guitérrez i Jordi Arenas, dedicats al cultiu de l'horta, i Antoni Celrà, com a representant de la vinya.
  • Dues persones de reconegut prestigi en l’àmbit agrari local: Mireia Pujol-Busquets i Pedro Calero (Rosa Vila, tot i que estava proposada finalment ha excusat la seva participació)
  • Un membre del Parc de la Serralada Litoral
  • Una persona designada pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural: Clara Bonavia, cap de l'oficina comarcal del Departament al Maresme.
  • Una persona representant del Consell Regulador DO Alella  
  • Dues persones representants de la ciutadania a títol individual: Anna Lekunberri i Montserrat Serra 

Reglament de funcionament del Consell Agrari Municipal 

Escola agraria 

 Calendari de sessions  Actes de les sessions