Publicat el 19 de setembre de 202319.09.2023
Obres pavimentació centre

L'Ajuntament ha donat aquest dimarts 19 de setembre el tret sortida a una important actuació de millora dels principals carrers del Centre Urbà. Amb una inversió de més de 348.000 euros, finançades amb romanent de tresoreria, les obres van ser adjudicades a l'empresa Construcciones Fertres SL i es preveu que puguin quedar enllestides abans de Nadal.

El projecte delimita tres zones d'actuació: la impermeabilització i substitució de les llambordes de la Porxada; l'actualització de l'entorn de l'Ajuntament; i la renovació del paviment de la plaça de Can Lleonart i la riera Fosca. 

La pavimentació mantindrà la mateixa estètica utilitzada a l'Empredrat del Marxant i la Plaça de l'Ajuntament al tram de la rambla Guimerà comprès entre l'Empedrat i el moll de càrrega, la Porxada i el lateral del Mercat i a la part superior de la rambla d'Àngel Guimerà. A la part de sota de la rambla, la plaça dels Germans Lleonart i la Riera Fosca -fins a Don Bosco- es renovarà la pavimentació actual amb un acabat superficial de color vermell, similar a l'existent. 

Aprofitant la renovació del paviment s'actualitzarà tota la xarxa municipal d'aigua potable, per fer-la més eficient i evitar fuites d'aigua, i s'impermeabilitzarà la Porxada per resoldre els problemes de filtracions de la Biblioteca Ferrer i Guàrdia.

Afectacions per les obres

Segons les necessitats de cada moment, es produiran afectacions a la zona d'actuació que s'aniran modulant en funció del desenvolupament dels treballs. Les principals afectacions previstes són les següents.

  • Es traslladaran de les parades del Mercat de Marxants a l'aparcament de Can Lleonart a partir d'aquest proper divendres 22 de setembre, per la qual cosa no es podrà estacionar mentre es realitza el Mercat. 
  • La zona de càrrega i descàrrega d'Àngel Guimerà es concentrarà a la part final de la rambla, passat l'entrada a l'Hort de la Rectoria, i també s'habilitarà una zona de càrrega i descàrrega a l'avinguda Ferran Fabra. 
  • La terrassa de la DO Tastet d'Alella s'ubicarà la Plaça de l'Ajuntament mentre es realitzen les obres. 

L'Ajuntament ha començat a informar els diferents serveis i establiments afectats per les obres.  

Veure plànol d'afectació de l'obra 

Plànol zona d'actuació