Publicat el 7 de juliol de 202307.07.2023
Vinyes

Del 10 al 24 de juliol es poden presentar les sol·licituds per formar part del Consell Agrari Municipal d'Alella. La convocatòria té l'objectiu de cobrir les places reservades per a 4 representants de la pagesia local (2 del món de la vinya i almenys 1 de l'horta) i 2 persones representants de la ciutadania a títol individual. 

Per participar cal ser major de 16 anys, estar empadronat o empadronada a Alella (per participar a títol individual) i acreditar la propietat o l'arrendament de terreny agrícola (per participar com a representant de la pagesia). Les candidatures s'hauran de presentar mitjançant una instància genèrica des de la pàgina de tràmits de l'Ajuntament. Si la sol·licitud es presenta presencialment es recomana demanar cita prèvia a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania (OAC). 

En el cas que es presentin més candidatures que els membres previstos en el Reglament del Consell Agrari Municipal d'Alella, se seleccionaran les persones candidates per sorteig públic que es realitzarà el dia 27 de juliol a les 11h a la Sala de Plens. El sorteig permetrà triar les persones que formaran part del Consell i també generar una borsa per cobrir vacants que tindrà una vigència de 4 anys. 

El Consell, que es preveu constituir el 12 de setembre en el marc de la Festa de la Verema, estarà integrat per l'alcalde i 4 electes triats pel Ple (aquest primer any seran: Mercè Vizern, Oscar Zabia, Natàlia Brenes i Cristóbal Zueras), una persona competent en matèria agrària de l’àmbit supramunicipal, 3 persones de reconegut prestigi en l’àmbit agrari local, un membre del Parc de la Serralada Litoral, un altre del Consell Regulador DO Alella i un de cada associació agrària, a més dels 4 representants de la pagesia local i les 2 persones representants de la ciutadania a títol individual.