Publicat el 16 de juny de 202316.06.2023
Consell d'Infància

El Consell d'Infància va tancar el dimarts 13 de juny el segon curs de funcionament fent balanç de la feina feta. La vintena d'infants de 10 i 11 anys que conformen aquest òrgan de participació van compartir un berenar i diferents activitats a la darrera sessió de la temporada.  L'acte de cloenda va comptar amb la participació de l'alcalde en funcions, Marc Almendro, la regidora d'Educació en funcions, Teresa Vilaró, a més de personal tècnic de l'Ajuntament i algunes de les famílies dels consellers i les conselleres. 

En les trobades que s'han fet al llarg d'aquest curs, els nois i noies del Consell d'Infància han pogut materialitzar algunes de les propostes plantejades en el primer curs del Consell d'Infància, com ara la recuperació de la Festa del Joc i de l'Esport. En les sis sessions desenvolupades s'ha pogut posar en pràctica el contingut del Reglament de funcionament del Consell i s'han fet  noves propostes com ara donar continuïtat a la Festa del Joc i de l'Esport, organitzar més berenars d'infants, estades i colònies,  i activitats relacionades amb altres temàtiques com teatre, música o ciència. També s'ha plantejat la possibilitat de crear un Consell d'Adolescents per donar veu als nois i les noies de secundària.  

El Consell està format per 21 nens i nenes d'entre 10 i 11 anys, que estudien o viuen a Alella, que van ser escollits a partir d'un procés de participació entre les escoles i població d'aquesta edat no escolaritzada al municipi. La seva missió és donar veu als infants i tenir en compte la seva opinió i les seves propostes per fer del municipi un poble millor.  

El proper mes d'octubre es durà a terme el procés per renovar la meitat dels nous consellers i conselleres del Consell d'Infància de 5è de primària que han de substituir les places vacants deixades pels infants que el curs passat feien 6è. 

Més informació a www.alella.cat/consellinfancia 

També podeu consultar l'ordre del dia i el desenvolupament de les sessions en la plataforma Decidim Alella