Publicat el 24 de març de 202324.03.2023
Curs manipuladors aliments

L'àrea de Salut Pública de l'Ajuntament, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, ha programat un nou curs de seguretat alimentària adreçat a totes aquelles persones que intervenen, participen o estan en contacte amb els aliments en algun dels processos de la cadena alimentària (preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, manipulació...). El curs es gratuït i es farà el 24 d'abril de 9 a 12 h a Can Lleonart.

Per participar només cal emplenant el FORMULARI  d'inscripcions abans del 14 d'abril.   

La sessió permetrà les persones assistents conèixer i fomentar el compliment de les normes d'higiene alimentària en el treball habitual com a manipuladors d'aliments, prevenir malalties de transmissió alimentària i implementar sistemes d'autocontrol basats en l'anàlisi de perill i punts crítics de control. També es tractaran les principals al·lèrgies alimentàries. 

OBJECTIU:

Proporcionar als manipuladors d'aliments coneixements sobre pràctiques i higiene, necessaris per garantir la seguretat alimentària en el seu lloc de treball.

CONTINGUTS:

  • Malalties de transmissió alimentària. Contaminació d'aliments
     
    • Conceptes bàsics 
    • Els perills alimentaris
    • Factors que afecten el creixement microbià
    • Contaminacions encreuades
    • Principals patògens
  •  Dates de caducitat i de consum preferent
  • Higiene personal i hàbits higiènics 
  • Pràctiques correctes de manipulació 
  • Plans d'autocontrol
  •  Les substàncies que poden produir intoleràncies i/o al·lèrgies alimentàries.