Publicat el 20 de febrer de 202320.02.2023
Cartell 8 de Març

L'Ajuntament ha elaborat un ampli programa d'activitats durant el mes de març dins de les Jornades del 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones. Seguint el criteri d'altres anys, el programa té un caràcter transversal, ja que compta amb la implicació de les diferents àrees i equipaments municipals i les propostes busquen arribar a tot tipus de públic i a totes les edats, amb la finalitat de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'acabar amb les desigualtats de gènere i de discriminació vers les dones que encara arrossega la nostra societat.

L'esperit del 8M abraçarà diferents escenaris. L’Àgora, la Biblioteca Ferrer i Guàrdia, l'Espai d'Arts Escèniques, Can Manyé, Can Lleonart, a més de la Plaça de l'Ajuntament, entre d'altres. 
El programa es desenvoluparà del 4 al 18 de març i inclou accions reivindicatives i/o festives, espectacles, un taller sobre sexualitat femenina, una tertúlia sobre el lideratge de les dones, a més de l'acte institucional que es farà el mateix 8 de març a la Plaça de l'Ajuntament a les 12h, i que comptarà amb la participació de l'Associació de Dones Montserrat Roig d'Alella i l'Associació Dones Solidàries.

El programa arrenca el 4 de març amb la mirada posada en el jovent amb la creació d'un mural feminista a l’Àgora. El 7 de març, el focus se centra al col·lectiu de gent gran amb una xerrada sobre la salut sexual femenina. Seguit, l'escriptora Iolanda Batallé parlarà sobre el lideratge femení a la tertúlia programada a Can Lleonart el 9 de març. 

Dues de les propostes més destacades del programa són la festa de Santa Madrona del 15 de març i l'espectacle Píndoles del 8M, amb tres obres escèniques breus relacionades amb les dones pensades especialment per al públic jove. www.alella.cat/diadones