Publicat el 2 de gener de 202302.01.2023
Crema rostolls

Des d'aquest dilluns 2 de gener, les petites explotacions agrícoles, ramaders i silvícoles poden tornar a cremar els residus vegetals que es generin a l'entorn agrari i silvícola seguint el procediment anterior a l'entrada en vigor de la nova Llei 7/2022 de residus i sòls contaminants per a una economia circular, aprovada pel Congrés dels Diputats, que prohibia la crema en cas que no fos per risc de plagues o d'incendi. Ara s'ha introduït una modificació en aquesta normativa segons la qual es permet la crema en aquelles empreses agràries o microexplotacions que tinguin menys de 50 treballadors/es i facturen menys de 10 milions d'euros anuals. 

Durant el període comprès entre el 16 d'octubre i el 14 de març les persones que tinguin previst fer foc en els terrenys forestals de Catalunya definits a l'article 2 de la Llei 6/1988, de 30 de març, forestal de Catalunya, i en zones no urbanes que es trobin a la franja de 500 metres que els envolta, no necessiten una autorització administrativa, però sí que ho han de comunicar prèviament.

La comunicació de cremes es pot fer directament des del web del Departament d'Acció Climàtica Alimentació i Agenda Rural en aquest enllaç: https://web.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Autoritzacio-per-a-la-realitzacio-dactivitats-amb-risc-dincendi o bé a través d'AQUEST tràmit que trobareu a la pàgina web de l'Ajuntament.

D'acord amb l'Ordenança de Convivència i Espai Públic d'Alella no està permesa la crema de restes verdes en sòl urbà.

Recollida de restes vegetals 

Hi ha 3 dies de recollida a la setmana de restes verdes, prèvia trucada o missatge via Whatsapp al telèfon del servei de recollida.

  • Es podran treure restes verdes llenyoses i no llenyoses, però sempre amb les saques reutilitzables que es lliuren des de l'Ajuntament.

Per tal de disposar de les saques cal presentar la sol·licitud de demanda a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania. 
Es podran treure un màxim de 3 saques a cada servei de recollida.
Es podrà limitar el nombre de vegades que el servei pot ser utilitzat per un mateix domicili, en funció de la demanda que hi hagi en aquell moment.

  • Les saques s'hauran de treure a la porta de casa la nit abans o el mateix dia de la recollida a primera hora del matí. Un cop buides, el servei de recollida les deixarà, de nou, davant del domicili.
  • El vehicle disposa d'una biotrituradora per a tots aquells veïns i veïnes que necessitin triturar restes verdes llenyoses. Servei especialment interessant per aquells que duguin a terme compostatge casolà al seu jardí. Cal sol·licitar el servei de trituració al mateix telèfon del servei de recollida.