Publicat el 17 de novembre de 202217.11.2022
El Rost

L'Ajuntament ha tornat a convocar el concurs d'idees perquè els despatxos d'arquitectura o enginyeries puguin presentar les seves propostes de reurbanització i millora urbanística del barri del Rost, després que la primera convocatòria feta al juny va quedar deserta. La proposta guanyadora rebrà l'encàrrec de redactar l'avantprojecte i el projecte executiu d'una intervenció que té per finalitat millorar l'accessibilitat i els serveis d'aquest singular barri d'Alella, caracteritzat pels seus carrers estrets i pendents i les seves cases de cos de planta baixa i pis amb antics horts - ara reconvertits en patis o garatges- a l'altra banda del carrer.

El barri presenta problemes d'accessibilitat, agreujats pel fet de residir-hi una població envellida, i d'obsolescència d'alguns serveis. Tots els carrers i andrones de l'àmbit, amb una superfície total de 4.000 metres quadrats, estan inclosos en el catàleg de patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental d'Alella. Els treballs a realitzar consisteixen a definir la reurbanització del barri, delimitat pel carrer Montserrat, Bonavista, Maria Auxiliadora, del Rost i la rambla d'Àngel Guimerà, i tots els carres i passatges interiors. 

Amb el concurs d'idees es valorarà la qualitat i els valors de la proposta pel que fa a la definició dels problemes urbans a resoldre, l'ordenació general i paisatgística de l'àmbit, les propostes de mobilitat i millora de l'accessibilitat i els criteris d'intervenció a la xarxa de serveis i als espais públics. El jurat també valorarà la sostenibilitat i eficiència energètica, la coherència i viabilitat constructiva i de manteniment, i la definició dels costos. 

Les cinc propostes finalistes rebran una compensació de 3.630€ (IVA inclòs). 'Ajuntament adjudicarà a la persona o equip redactor de la proposta guanyadora - mitjançant un procediment negociat sense publicitat- l'elaboració del projecte executiu, una vegada que hagi acreditat la disponibilitat de mitjans tècnics i humans de conformitat amb la naturalesa de l'encàrrec i els requisits establerts a la convocatòria. El preu del contracte per a la proposta guanyadora és de 71.148€ (IVA inclòs).

Els treballs es poden presentar fins al 15 de desembre. 

Més informació en aquest enllaç