Publicat el 5 de setembre de 202205.09.2022
Tornada a l'Escola

Les aules s'han tornat a omplir de vida. Aquest dilluns, 5 de setembre, ha donat el tret de sortida el curs escolar 2022-2023, un curs que comença sense mascaretes i amb novetats. Una de les més destacades és l'avançament de l'inici de les classes: el 5 de setembre a educació infantil i primària i el 7 de setembre a l'ESO, batxillerat i formació professional. Durant tot el mes es farà jornada intensiva, de 9 a 13h, a totes les escoles i instituts. A més, els centres educatius oferiran una hora d'activitat de lleure fins a les 16.30h gratuïta que s'haurà contractat a cada centre. 
Les vacances de Nadal començaran un dia abans, és a dir, el 22 de desembre, i totes les escoles disposaran d'un dia més de lliure disposició. En el cas dels centres educatius públics d'Alella els cinc dies triats són: 31 d'octubre, 9 de desembre, 20 de febrer, 20 de març i 28 d'abril. En aquest calendari cal tenir en compte que el 3 d'octubre és festiu local Alella corresponent al 2022 i que el 5 de juny de 2023 serà el festiu local corresponent al 2023 conjuntament amb l'1 d'agost.

Aquest any, també com a novetat, entrarà en vigor i començarà a desplegar-se un nou currículum a primària, secundària i batxillerat. L'objectiu és que l'ensenyament passi a ser més competencial i que es treballi més transversalment relacionant les diferents assignatures. A més, els centres educatius tindran més autonomia per decidir quines assignatures volen potenciar més. Pel que fa al batxillerat, també serà més competencial i l'alumnat no serà avaluat tant per la seva capacitat memorística, sinó per la seva capacitat d'entendre bé els conceptes, de relacionar–los o de fer una bona recerca d'informació, per exemple. Els estudiants també podran decidir amb més flexibilitat sobre el seu currículum.

Segons les dades provisionals, el nou curs comença amb 59 alumnes a la Llar d'Infants Els Pinyons (queden dos vacants a nadons); 222 a l'Escola La Serreta; 448 a l'Escola Fabra; 506 a l'Institut (358 a ESO, 102 a Batxillerat i 46 als Cicles Formatius) i 25 als dos perfils professionals de PTT-PFI.

Finançament públic a P2
Una altra novetat d'aquest curs que comença és que el Departament d'Educació finançarà el curs de P2 de les llars d'infants públiques. D'aquesta manera les famílies amb infants matriculats a aquest curs a la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons no hauran de pagar les mensualitats de setembre a juny. Sí que hauran d'abonar la mensualitat de juliol i la quota dels serveis complementaris com el servei d'acollida i de menjador. La Generalitat de Catalunya també subvencionarà una part a les escoles privades.