Publicat el 13 de juny de 202213.06.2022
El Rost

L'Ajuntament ha iniciat el procés per entomar la millora urbanística del barri del Rost. Fins al 29 de juny és obert el termini perquè els despatxos d'arquitectura o enginyeries puguin presentar les seves propostes de reurbanització al concurs d'idees convocat per l'Ajuntament. La proposta guanyadora rebrà l'encàrrec de redactar l'avantprojecte i el projecte executiu d'una intervenció que té per finalitat millorar l'accessibilitat i els serveis d'aquest singular barri d'Alella, situat a la riba esquerra de la riera Coma Clara, caracteritzat pels seus carrers estrets i pendents i les seves cases de cos de planta baixa i pis amb antics horts –ara reconvertits en patis o garatges- a l'altra banda del carrer.

El barri presenta problemes d'accessibilitat, agreujats pel fet de residir-hi una població envellida, i d'obsolescència d'alguns serveis.  Tots els carrers i andrones de l'àmbit, amb una superfície total de 4.000 metres quadrats, estan inclosos en el catàleg de patrimoni històric, artístic, cultural i mediambiental d'Alella. Els treballs a realitzar consisteixen a definir la reurbanització del barri, delimitat pel carrer Montserrat, Bonavista, Maria Auxiliadora, del Rost i la rambla d'Àngel Guimerà, i tots els carres i passatges interiors. 

Amb el concurs d'idees es valorarà la qualitat i els valors de la proposta pel que fa a la definició dels problemes urbans a resoldre, l'ordenació general i paisatgística de l'àmbit, les propostes de mobilitat i millora de l'accessibilitat i els criteris d'intervenció a la xarxa de serveis i als espais públics. El jurat també valorarà la sostenibilitat i eficiència energètica, la coherència i viabilitat constructiva i de manteniment, i la definició dels costos. 

Les cinc propostes finalistes rebran una compensació de 3.630 euros (IVA inclòs). L'Ajuntament adjudicarà a la persona o equip redactor de la proposta guanyadora - mitjançant un procediment negociat sense publicitat- l'elaboració del projecte executiu, una vegada que hagi acreditat la disponibilitat de mitjans tècnics i humans de conformitat amb la naturalesa de l'encàrrec i els requisits establerts a la convocatòria. El preu del contracte per a la proposta guanyadora és de 39.639 euros. El valor estimat del contracte ascendeix a 55.249 euros (inclòs el pagament als finalistes, el contracte de redacció de l'avantprojecte i projecte executiu i el pagament al membres del jurats).

Més informació en aquest enllaç