Publicat el 12 de maig de 202212.05.2022
Juliols UB 2022

L'Ajuntament convoca quinze beques per facilitar a la ciutadania l'accés al curs dels Juliols de la UB que es realitza a Alella els dies 6, 7 i 8 de juliol. Les beques es poden sol·licitar fins al 13 de juny presentant una instància genèrica a l'Ajuntament acompanyada d'una carta de motivació de la participació en el curs. 

La beca correspon a un 85% de l'import del preu general del curs dels Juliols UB. La resta de l'import, 26,55 euros, serà sufragat per part de l'alumnat quan ja se li hagi notificat la beca i s'haurà de fer efectiu per part de l'alumnat fins al 30 de juny de 2022 a través d'una transferència bancària al número de compte de l'Ajuntament d'Alella. Poden sol·licitar una beca els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys, estudiants universitaris, de batxillerat o de secundària, treballadors i treballadores que busquen formació o en general persones amb interès per ampliar els seus coneixements.

Les sol·licituds s'ordenaran segons la puntuació obtinguda. En cas d'empat de puntuacions, i només en el cas que hi hagi més sol·licituds que beques disponibles, es farà un sorteig públic el 16 de juny a les 10h a la Sala de Plens de l'Ajuntament, per ordenar les sol·licituds empatades. Les beques s'atorgaran a les quinze primeres sol·licituds de la llista ordenada. La resta de sol·licituds ordenades segons el sorteig quedaran en llista d'espera per si es genera alguna vacant. 

Consulteu les bases de la convocatòria en aquest enllaç

La sostenibilitat en el punt de mira del curs

Amb el títol "Com aplicar l'Agenda 2030 de Nacions Unides per al desenvolupament local. Una mirada des del comerç i els productes amb identitat, la cultura i el turisme sostenible", el curs planteja reflexionar des de diferents perspectives sobre qüestions de màxima actualitat, relacionades amb la sostenibilitat, el medi ambient i el canvi climàtic, sota el paraigua de l'Agenda 2030, una iniciativa aprovada en Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el 2015 i ratificada per 193 països, que ha aconseguit posicionar-se com a referent, no només a escala de nacions, sinó també en diferents àmbits territorials i en organitzacions de tota mena. Aquesta agenda es considera la brúixola per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, als quals es pot contribuir des de tots els àmbits de la vida pública i privada.

Al llarg de les tres jornades de duració del curs, es pretén donar les eines a persones professionals i interessades en el desenvolupament local a través del comerç i productes amb identitat, la cultura i el turisme a través d'una mirada intersectorial i fent èmfasi especialment als ODS 11 – Ciutats i Comunitats Sostenibles i 12 – Producció i Consum Responsables. Les classes són obertes a totes les persones majors de 16 anys que tinguin interès en aquest tema. Es faran a Can Lleonart, dimecres i dijous, de 9.30 a 14h i de 16 a 20.30h, i divendres, de 9.30 a 14h.

Consulteu el programa en l'enllaç www.alella.cat/juliolsub