Publicat el 22 d'abril de 202222.04.2022
Àrea de gossos Fontcalda

L'Ajuntament ha habilitat dues noves àrees d'esbarjo per a gossos al municipi, amb l'objectiu d'afavorir la convivència entre les persones i els animals domèstics. Els dos espais verds que han estat adaptats perquè els animals puguin córrer lliurement i fer les seves necessitats, són una part del parc de la Na Trinitat Fabra -comprès entre els carrers Escoles Pies, Antoni Borrell i Avellaners-  i la plaça de la Sarota, entre els carrers Via Gandesa i Londres i la rambla de la Fontcalda. 

Amb adequació d'aquestes dues àrees, ja són cinc els espais públics adaptats al municipi amb l'objectiu d'oferir a les persones que tenen animals un espai condicionat on portar-los sense que suposi una molèstia per a la resta de la ciutadania. La primera zona que es va habilitar va ser la zona verda de Can Sans, l'any 2014. Els altres dos espais estan ubicats als barris de Can Sors i La Serreta. 

A més de la millora de la pavimentació i l'entorn d'aquestes zones verdes,  s'han delimitat les àrees reservades per als animals amb tanques de fusta, i s'han instal·lat papereres amb dispensadors de bosses per a la recollida de les femtes, bancs i una font adaptada perquè el animals puguin beure aigua. 

Al costat de la portella d'accés s'han instal·lat rètols que informen de l'obligació que tenen les persones propietàries d'animals de recollir els excrements i, per tant, de contribuir al manteniment del bon estat de l'espai. En aquests rètols també hi figuren l'horari d'ús, que és de 8 a 23 hores, i les dates de la desinfecció, a més dels telèfons de contacte de Serveis Municipals i Via Pública i de la Policia Local d'Alella. 

El cost d'aquesta actuació, que va ser adjudicada a l'empresa Solfer Grup Catalonia SL, ascendeix a 29.469 euros.