Publicat el 14 de maig de 202214.05.2022
Caldera biomassa

Aquest mes de maig s'ha donat el tret de sortida a la instal·lació d'una caldera de biomassa que ha de generar l'energia tèrmica necessària per cobrir les necessitats d'aigua calenta i de calefacció del Complex Esportiu Municipal i del Pavelló Municipal d'Esports.

El projecte té un cost superior als 290.000 euros i serà executat i finançat per la Diputació de Barcelona amb una subvenció del Fons FEDER. La nova instal·lació s'ubicarà a l'espai inferior on actualment hi ha un talús i una escullera de roca, a l'angle format per l'escala que comunica amb la Plaça d'Antoni Pujadas i el Pavelló. Des d'aquest punt sortiran les conduccions que duran aigua calenta sanitària i de calefacció als dos equipaments. El termini previst per a la realització de les obres és de vuit mesos. 

En l’àmbit local tenir una caldera de biomassa d'aquest volum és una oportunitat per avançar cap a la sostenibilitat energètica i la reducció d'emissions. La biomassa és una font d'energia renovable segura i eficient que contribueix a la gestió forestal i permet un estalvi important en el cost del combustible.

Amb aquesta instal·lació es preveu un consum anual d'estella forestals de 291 tones, que suposaran un estalvi econòmic anual per a l'Ajuntament d'uns 30.000 euros i una reducció d'emissions de gasos d'efectes hivernacle de 246 tones de CO2 anuals

Les obres havien de començar l'octubre de 2020, però per motius administratius interns de la Diputació no es van poder iniciar i s'ha hagut de tornar a aprovar novament el projecte executiu.

Des d'aquest enllaç es pot consultar el projecte executiu.

Caldera biomassa