Publicat el 7 d'octubre de 202107.10.2021
Tornada a l'Escola

Els ajuts a l'escolarització per a famílies en situació de dificultats socioeconòmiques que atorga l'Ajuntament per aquest curs 2021-2022 ascendeixen a 53.232 euros. Amb aquesta convocatòria, de caràcter anual, es pretén facilitar l'escolarització i donar suport a les famílies que pateixen una manca de recursos. Els ajuts serveixen per pagar part de les quotes mensuals  de les llars d'infants per al primer cicle d'educació infantil, de 0 a 3 anys, i les despeses de menjador, llibres i materials escolars per a la resta de cicles d'ensenyament de l'educació obligatòria: segon cicle d'educació infantil, primària i secundària. 

En total s'han presentat 202 sol·licituds, de les quals 188 han estat acceptades i 14 s'han denegat per no complir els requisits establerts a la convocatòria. Del total de sol·licituds presentades, 113 peticions (23.484 euros) són per ajuts a menjador, 65 (12.759 euros) per materials i llibres i 10 (16.989 euros) per ajudar a l'escolarització a infants de 0 a 3 anys.

A aquests ajuts municipals cal afegir les 91 sol·licituds presentades per als ajuts a menjador que es concedeixen des del Consell Comarcal del Maresme i que aquest curs ascendeixen a un total de 37.747 euros. 

Els ajuts a l'escolarització es convoquen cada any abans de finalitzar el curs anterior. Es poden acollir famílies empadronades a Alella amb infants matriculats als diferents cicles educatius amb rendes disponibles igual o inferior a 1,3 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) mensual vigent per al primer membre de la unitat familiar, per a cada membre de més a la llar se sumarà l'IRSCx0,6, que compleixen els requisits establerts en el Reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social.