Publicat el 19 de setembre de 202219.09.2022
Cartell dol perinatal

Després de la primera experiència de l'any 2021, l'Ajuntament d'Alella se suma enguany novament als actes del Dia Internacional del Reconeixement de la Mort i el Dol Gestacional i Neonatal, amb la qual es vol recordar les criatures que han mort abans del seu naixement o en el moment de néixer i donar suport a les famílies que han patit aquesta pèrdua.

L'activitat es farà dimecres 5 d'octubre a les 19h a la Sala Carquefou de l'Espai d'Arts Escèniques Casal d'Alella. Serà una xerrada-taller dinamitzada per la terapeuta del dol Noelia Sánchez amb el títol "Abraçant el Dol Gestacional i Neonatal"

La xerrada s'adreça a totes les persones que, havent viscut l'experiència en primera persona o no, vulguin compartir una estona reflexionant sobre la mort i el dol gestacional/neonatal. L'acte compta amb la col·laboració de l'associació Alella, poble cuidador i de l'associació Ania i

El Ple de l'Ajuntament celebrat el 30 de setembre de 2021 va aprovar una declaració institucional de suport i reconeixement a les famílies que pateixen el dol perinatal, gestacional i neonatal. La declaració va ser aprovada amb el suport de tots els grups municipals. 

El 16 d'octubre de 2021 es va fer la primera commemoració institucional d'aquest Dia Mundial del Reconeixement de la Mort i el Dol Gestacional i Neonatal amb la inauguració d'una escultura obra de l'alellenca Fili Plaza al cementeri d'Alella. 

×  
Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal Alella commemora el Dia Internacional del Dol Perinatal, Gestacional i Neonatal