Ajuntament d#39;Alella
Portada|Ajuntament|Escrits dels grups municipals publicats a El Full|Escrits dels grups municipals publicats en el Full en el mandat 2019-2023|Grups Municipal Alella Primer-PSC mandat 2019-2023|Escrit Alella Primer-PSC abril de 2021. Fragment de la intervenció de Salvador Illa al Debat d´Investidura (26 de març)
 
Alella primer PSC
  • “Ens han deixat un país esgotat, sense esma. Molts ciutadans viuen el seu dia a dia amb una certa sensació d'asfíxia. I sí, l'angoixa de molts catalans i catalanes ja venia d'abans de la pandèmia, senyor candidat. Perquè les coses a Catalunya fa massa temps que no van com haurien d'anar. Hem perdut una dècada en un moment en què el món experimentava els grans canvis que marcaran el futur del nostre temps, on calia assentar les bases d'una recerca capdavantera, de la transició energètica i d'una política industrial 4.0 que assegurés llocs de treball del demà. A Catalunya, mentre tot això succeïa, seguíem enredats en discussions identitàries estèrils i capficats en la guerra de banderes. 
    A Catalunya, senyor candidat, els governs independentistes dels darrers 10 anys han retallat més de 700 milions d'euros la inversió pública en educació, deixant-la en els nivells més baixos d'Europa. 
    A Catalunya, senyor candidat, la Generalitat destina el 3,7% del PIB en salut, mentre que la mitjana espanyola està en el 6,2%, i la de la Unió Europea està en el 7,2%. 
    A Catalunya, senyor candidat, prop del 30% dels infants estan en risc de pobresa.
    A Catalunya, senyor candidat, l'ocupació i la producció de la indústria catalana ha patit una desacceleració major que la mitjana espanyola. El Govern destina a polítiques industrials només un 20% del pressupost que es destinava a aquest objectiu l'any 2010. 

    A Catalunya, senyor candidat, dediquem menys recursos a les universitats que l'any 2010, i això que el 70% de la recerca es genera a les universitats. Tenim el mateix pressupost en recerca que teníem el 2010, no hi ha hagut cap augment. 

    Catalunya, al nostre entendre, ha de tornar a ser sinònim d'obertura, de tolerància i d’èxit. Els que estimem Catalunya no ens resignem a continuar com fins ara i seguirem lluitant per aconseguir el salt endavant a tots els nivells que reclama la ciutadania, per construir una alternativa sòlida que els socialistes ens oferim a liderar.

    Per això plantejo quines crec que han de ser les prioritats del Govern de Catalunya. 

    Són tres prioritats: 
    1- Vèncer el virus 
    2- Reactivar i transformar la nostra economia 
    3- No deixar ningú enrere 

    I un repte: obrir una nova etapa a Catalunya, passant pàgina dels anys perduts per recuperar els consensos polítics i socials.”