Logo ERC+SxA
  • La vocació d'ERC a Alella sempre ha estat dialogar i sumar persones, col·lectius i altres formacions polítiques al seu treball pel nostre poble. En els dos mandats de 2003 a 2011 va concórrer a les eleccions amb el col·lectiu La Garnatxa i en diversos moments es va comptar amb altres grups polítics (Lliga Social d'Alella, PSC i PP fins i tot) per tal de poder constituir un govern amb la majoria suficient per tirar endavant projectes cabdals per al poble.

    Des del mandat 2011-15 es va sumar a la candidatura un col·lectiu de persones (Sumem per Alella) que, tot i no tenir afiliació política, comparteixen la visió i la missió de treballar per a la millora del poble. En aquell mandat es va continuar governant amb el PSC i més endavant s'hi van incorporar els tres electes de CiU. En el mandat 2015-19, tot i obtenir la majoria absoluta, ERC+SxA va seguir comptant amb el PSC al govern i es va oferir entrar-hi a la CUP. Queda clar, doncs, que ERC sempre ha tingut voluntat d'entesa i de suma d'esforços amb altres formacions pel bé del poble.


    En l'actual mandat ERC+SxA va revalidar la majoria absoluta i vam decidir d'inici governar en solitari com ja havíem fet en l’última etapa del mandat anterior, sense descartar sumar més endavant altres formacions. Passats els primers mesos de consolidació del nou equip de govern, que compta amb diverses persones que s'incorporaven per primer cop a la política municipal, va arribar la pandèmia del Covid-19, que va requerir un gran sobreesforç i focalització per part de tota l'organització municipal per fer-hi front.


    Ara, que entrem en la fase de recuperació dels estralls causats pel Covid, ERC-SxA creiem arribat el moment d'incorporar altres formacions a govern. A Gent d'Alella hi ha hagut un canvi de persones en la candidatura i un tarannà més propici al diàleg que en èpoques passades. S'ha establert una bona relació personal i de confiança tant amb el seu regidor Josep Bardés com amb altres persones de la seva candidatura. Això ens ha portat a establir un diàleg franc que ha fet possible el pacte de govern signat el passat 17 de març. Tenim el convenciment que la incorporació de Gent d'Alella al govern municipal serà una suma d'esforços que permetrà acompanyar encara millor a la ciutadania d'Alella en l'etapa de recuperació de la pandèmia.

    Donem la benvinguda al regidor Bardés desitjant-li molt bona feina i encerts! I, com sempre, reiterem la voluntat de treballar i arribar a enteses també amb els grups de l'oposició pel bé del poble.