Ajuntament d#39;Alella
Portada|Habitatge|Ajuts al lloguer per a joves
 
Foto busca les claus

L'Ajuntament ha publicat la convocatòria d'ajuts a lloguer per a joves corresponent a l'any 2022, que inclouen un ajustament de les bases per tal de facilitar l'accés a aquesta subvenció. Les principals novetats són que s'incrementa de 1.000 a 1.500 euros la renda màxima de lloguer per poder accedir als ajuts i s'amplia la concessió als contractes en vigor amb independència de l'any en que s'hagin signat. Fins ara, l'ajut estava vinculat als contractes que s'havien formalitzat en el mateix any. 

Se'n poden beneficiar persones menors de 36 anys empadronades a Alella. Els ajuts es van crear l'any 2018 amb l'objectiu d'ajudar al jovent a emancipar-se. En aquests anys, s'han adaptat les bases per afavorir que més persones es puguin acollir i adequar-les a les necessitats dels joves i la realitat immobiliària del municipi.

Així, l'any 2021 es van ampliar el nivell màxim d'ingressos requerits i també l'import màxim del lloguer, que va passar de 900 a 1.000 euros. Ara aquest import s'incrementa fins a 1.500 euros. El màxim d'ingressos a partir dels quals es poden accedir als ajuts són de 31.870 euros (3 vegades el IRSC) per a unitats de convivència d'un sol membre i 43.808 per a dos membres i 45.693 per a tres. 

Les sol·licituds es poden presentar del 3 al 21 d'octubre, juntament amb la documentació requerida a l'Oficina d'Atenció a la Ciutadania o per Internet a través del tràmit corresponent www.alella.cat/tramits.

Des d'aquest ENLLAÇ podeu accedir a tota la informació  i a tots els tràmits necessaris.