Publicat el 2 d'octubre de 202002.10.2020
1 d'Octubre

La plaça de l'1 d'Octubre va acollir el dijous dia 1 la commemoració institucional al nostre municipi del referèndum d'autodeterminació celebrat fa tres anys. Sense presència de públic a causa de les restriccions sanitàries, l'acte unitari presidit per l'Alcalde, Marc Almendro, va comptar amb la presència de les entitats i els partits locals que van participar directament en l'esdeveniment.

Albert Frago, en nom de l'Assemblea Nacional Catalana, Mercè Pedemonte, representant Òmnium Cultural, Mark Ullod, regidor d'Alterenativa per Alella-CUP, Natàlia Brenes, regidora de Junts per Catalunya, i Mercè Vizern, d'Esquerra Republicana de Catalunya-Sumem per Alella, van ser els encarregats dels parlaments, que es van centrar en el record de l'efemèride i van denunciar la repressió viscuda al nostre país arran del referèndum.

Tònia Minguet Pla, filòloga alellenca i professora de llengua i literatura, va llegir uns textos escollits especialment per a l'ocasió i les Kirias, acompanyades de Narcís Perich, van interpretar 'País petit', de Lluís Llach.

Tot seguit va ser el torn de l'Alcalde, que va recordar que el que es commemorava era la capacitat de la gent, de tot un poble en moviment, per obrir i defensar els quatre col·legis electorals que es van constituir a Alella. Marc Almendro va recalcar també que "ara més que mai ens cal la República Catalana".

La interpretació de l'himne nacional de Catalunya va posar punt i final a l'acte.

×  
Commemoració 1 d'octubre Commemoració 1 d'octubre