Publicat el 17 de setembre de 202017.09.2020
Antigues Escoles Fabra

El dimecres 2 de setembre es va iniciar el període per formalitzar la matrícula als cursos del Centre de Formació d'Adults-Espai Actiu d'Alella adreçats a persones majors d'edat prioritàriament de forma telemàtica.

Les classes començaran el 21 de setembre i el dia 17 de setembre a les 19 h es porta a terme la reunió inicial a les Antigues Escoles Fabra. De tota manera, atès que som davant un curs atípic i que la situació de restriccions a causa de la pandèmia ha provocat un descens de les inscripcions respecte a altres anys, s'ha decidit ampliar el període d'inscripcions per facilitar la realització de cursos que ara mateix compten amb poc alumnat matriculat.

Si hi ha algú interessat en cursar català inicial o castellà també inicial, o  a seguir cursos de conversa trimestrals en petit grup d'anglès i altres cursos anuals...  pot trucar a les tardes a les Antigues Escoles Fabra 93 555 39 12 o enviar un email a educacio@alella.cat

S'ha treballat per adaptar l'escola d'adults i tota la seva metodologia per fer classe a les mesures i als requeriments establerts per les autoritats per la crisi de la Covid- 19.

Cursos trimestrals

- Català inicial

Cursos trimestrals adreçats a persones que no parlin català i que vulguin iniciar-se en l'aprenentatge del català. Classes amb orientació molt pràctica.

Dilluns de 9.30 a 11.30 h o dilluns de 18 a 20 h · 

86 €/trimestre

- Castellà inicial

Curs trimestral adreçat a persones que no parlin castellà. Prepara per a obtenir per lliure el certificat A2 necessari per al certificat d'integració. Classes amb orientació molt pràctica.

Dimecres de 9.30 a 11.30 h · 

86 €/trimestre

- Conversa d'Anglès 

Nivells bàsic, mig i superior

Espai de conversa trimestral en anglès, per a millorar la pràctica i el nivell oral dirigit a les persones que estudien actualment l'anglès, o que vulguin practicar l'idioma. No és necessari estar matriculat en cap curs d'anglès de l'Espai Actiu per assistir a les aules de conversa.

Dimarts i/o dijous de 17 a 18h, de 18 a 19h o de 19 a 20h en funció del nivell · 60€/trimestre

Cursos anuals

- Anglès, cursos oficials d'anglès A.2.1 i A.2.2. La superació del curs certifica el nivell inicial o bàsic del Marc Europeu Comú de Referència (MCER) per a les llengües.

A.2.1_ dilluns i dimecres de 19 a 21 h · 336 €/curs

A.2.2_ dilluns i dimecres de 19 a 21 h · 336 €/curs

- Anglès, cursos no oficials d'anglès per a preparar l'obtenció del Certificat del Nivell B.1 i B.2 (Cursos B2.1 i B2.2), orientats a donar suport i preparar l'examen per lliure i voluntari per obtenir el certificat oficial del Marc Europeu Comú de Referència (MCER) per a les llengües.

B.1_ dilluns i dimecres de 17.30 a 19 h · 300 €/curs

- Català C1 i C2

Curs no oficial orientat a persones que volen optar, per lliure, a obtenir el certificat de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

C1_ dimarts de 18 a 20 h · 210€/curs

C2_ dimarts de 20 a 22 h · 210€/curs

Quatre places lliures a la LLIM Els Pinyons 

D'altra banda, a la Llar d'Infants Municipal Els Pinyons han quedat quatre places vacants al grup d'infants nascuts l'any 2018. Si alguna família està interessada a ocupar-les poden contactar amb la directora del centre al 93.555.55.09.

La LLIM Els Pinyons, que està en funcionament des del 2007 té capacitat per a 61 alumnes. La seva metodologia es basa en l'experimentació i en el treball per racons, on els infants poden anar construïnt els seus aprenentatges en funció de les seves necessitats i interessos, tot respectant el seu ritme. Es potencien les relacions amb les famílies per tal de promoure l'intercanvi d'experiències, criteris i opinions sobre l'educació integral dels infants per tal d'aconseguir una coherència en la
tasca educativa conjunta.

Compta amb quatre aules, sala d'usos múltiples, aula màgica, cuina pròpia, magatzem, despatx, zona enjardinada (3 patis) i sala per a l'equip educatiu.