Publicat el 3 de juny de 202003.06.2020

Aquest juliol tornen els Musicals d'estiu - Alella viu la música. Amb l'organització de l'Ajuntament i Ressò, Centre d'Estudis Musicals, l'Escola Fabra acollirà un any més dos projectes, un per a cada quinzena, en què infants i joves de 8 a 16 anys podran treballar en la coreografia, cant i confecció del vestuari i els decorats de dos musicals, sota la direcció de l'actor Carlos Gramaje.

Del 6 al 17 de juliol, de 9 a 14 hores, es treballarà la representació del musical Els faraons d'Egipte. L'obra s'estrenarà l'últim divendres del curs, el 17 de juliol a les 19 hores. Del 20 al 31 de juliol, també de 9 a 14 hores, el musical que es prepararà serà Pinotxo, que s'estrenarà el divendres 31 a les 19 hores. A causa de la situació que vivim provocada pel coronavirus, aquesta representació podria haver de fer-se en format telemàtic sense públic presencial. Es decidirà en funció  de les fases de desconfinament i tenint en compte tots els requeriments de seguretat que hi hagi establerts. 

Hi ha un mínim de 15 places i un màxim de 20. El preu de l'activitat és de 150 euros per a cada torn. Del 3 al 12 de juny fins a les 20 hores es recolliran preinscripcions complimentant el formulari telemàtic de Ressò, Centre d'Estudis Musicals. El dilluns 15 de juny es podrà consultar al web de Ressò, Centre d'Estudi Musicals la llista provisional d'inscrits ordenada i numerada alfabèticament en cas de més demanda que oferta. Si és així s'estableix  un sorteig el dimarts 16 de juny a les 10 hores tenint en compte els següents criteris: alumnat empadronat i/o vinculat a Alella (30 punts), alumnat d'altres municipis (20 punts).

A partir del dimecres 17 de juny es publicaran les llistes definitives al web de l'Ajuntament i a Ressò, i del 18 fins el 22 de juny, caldrà formalitzar la inscripció mitjançant el pagament un cop s'hagi rebut l'assignació de plaça.

Després de mesos de confinament i encara enmig de la crisi, l'Ajuntament ha aprovat implementar unes tarifes socials en les activitats municipals. D'aquesta manera, totes les famílies que inscriguin els seus fills o les seves filles als Musical d'Estiu, podran gaudir directament d'unes bonificacions extraordinàries d'acord amb els següents criteris:

- Preu bonificat 1:  150€. En el cas dels Musicals d'Estiu, l'Ajuntament ja es fa càrrec habitualment d'una part (25 €/quinzena) del cost real de l'activitat (175 €/quinzena).

- Preu bonificat 2:  25% de descompte per a infants empadronats a Alella i que siguin famílies monoparentals, nombroses o inscripció de dos o més germans: 131,25 €/quinzena

- Preu bonificat 3:  50% de descompte per a infants empadronats a Alella i que alguna persona computable de la unitat familiar estigui en situació d'ERTO, ERO o d'atur o alguna persona computable de la unitat familiar amb diversitat funcional a partir del 33%: 87,50 €/quinzena

Aquests descomptes no són acumulables.

UNITAT FAMILIAR: Els membres computables de la unitat familiar a efectes de valoració i la documentació requerida són: els progenitors , o si s'escau, el/la tutor/a o persona encarregada de la guarda i protecció del menor, els/les fills/es beneficiaris/es del preus bonificats, els germans, solters menors de vint-i-cinc anys i que convisquin en el domicili familiar, els germans majors de vint-i-cinc anys que convisquin en el domicili familiar quan es tracti de persones amb discapacitat física, psíquica o sensorial, els ascendents dels pares (és a dir, els avis dels menors) que justifiquin la seva residència al mateix domicili.

En el cas de divorci o separació legal dels pares, no es considerarà membre computable aquell/a que no convisqui amb el menor. No obstant això, tindrà la consideració de membre computable, si és el cas, el nou cònjuge o persona unida per anàloga relació, la renda de la qual s'inclourà dins del còmput de la renda familiar.

musicals d'estiu

Últimes places a l'Adrenalina d'estiu   

D'altra banda, l'Adrenalina d'estiu, el casal estival per als adolescents d'Alella, que es durà a terme entre el 29 de juny i el 17 de juliol, encara té places disponibles. En concret, cinc a la primera setmana i cinc a l'última. Qui hi estigui interessat es pot adreçar al correu electrònic alella.adolescencia@alella.cat.

Aquest casal, adreçat a adolescents d'entre 12 i 16 anys, inclou propostes que cerquen un equilibri entre les activitats artístiques, esportives de platja, artístiques (com el ball i la música) o l'aprenentatge i l'experimentació a través de la pintura i d'altres relacionades amb el creixement personal. Es fa una combinació per fugir del consum puntual d'una activitat com poden ser els parc aquàtics, bosc vertical, i es combinen amb altres activitats com el ioga o el ball, pintar mandales, clown, entre d'altres, que responen a un objectiu més d'autoconeixement i creixement personal, o amb altres de creació artística i/o de tallers relacionats amb la robòtica i l'àmbit digital que poden afavorir l'experimentació de noves habilitats i competències.