Ajuntament d#39;Alella
Portada|Educació|Juliols a la UB
 
Juliols UB 2022

Fins al 13 de juny es poden sol·licitar alguna de les beques que atorga l'Ajuntament per participar en aquest curs. Consulteu les bases de la convocatòria en aquest enllaç

Alella recupera aquest estiu l'oferta de cursos dels Juliols a la UB.

 

Com aplicar l'Agenda 2030 de Nacions Unides per al desenvolupament local

Una mirada des del comerç i els productes amb identitat, la cultura i el turisme sostenible

La 23a edició dels cursos universitaris d'estiu se celebraran els dies 6, 7 i 8 de juliol de 2022 a les Golfes de Can Lleonart.

Horari: dimecres i dijous, 6 i 7 de juliol, de 9.30 a 14h i de 16 a 20.30h. Divendres 8 de juliol, de 9.30 a 14h. 

Les classes són obertes a totes les persones majors de 16 anys que tinguin interès pel tema que es tracti. 

 Contingut del curs:  

L'Agenda 2030 és una iniciativa aprovada en Assemblea General de l'Organització de les Nacions Unides (ONU) el 2015 i ratificada per 193 països, que ha aconseguit posicionar-se com a referent, no només a escala de nacions, sinó també en diferents àmbits territorials i en organitzacions de tota mena. S'empra com a brúixola per assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que l'agenda defineix per a l'any 2030 i als quals es pot contribuir des de tots els àmbits de la vida pública i privada.

Aquest curs pretén donar les eines a persones professionals i interessades en el desenvolupament local a través del comerç i productes amb identitat, la cultura i el turisme a través d'una mirada intersectorial i fent èmfasi especialment als ODS 11 – Ciutats i Comunitats Sostenibles i 12 – Producció i Consum Responsables.
 

Professorat: 

Teresa CERDÀ. Celler Bouquet d'Alella

Marleny COLMENARES. Programa de Comerços Emblemàtics, Àrea de Comerç, Mercats i Consum, Ajuntament de Barcelona (per confirmar)

Dianne DODD, Presidenta d'IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) i co-fundadora de les Regions Europees de la Gastronomia

Mar ISLA, investigadora de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus-Mataró, Universitat Politècnica de Catalunya

Xavier MEDINA, Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura, Desenvolupament, Universitat Oberta de Catalunya

Jaume MUÑOZ JOFRE, coordinador de Barcelona Ciutat Creativa de la UNESCO per la Literatura, Ajuntament de Barcelona

Teresa REYES, Cap de Secció Tècnica de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona / Presidenta d' ICOM España – Consell Internacional de Museus

Damià SERRANO,  Director de Màrqueting d'Experiències i Recerca de l'Agència Catalana de Turisme, Generalitat de Catalunya

Jordi TRESSERRAS, professor del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona / Consultor d'UNESCO en economia creativa i turisme cultural / President d'ICOMOS Espanya (Consell Internacional de Monuments i Llocs)

Xavier VILLAS BALASCH, Director d'Artesania Catalunya, Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya
 

Sessions:

Dimecres 6 de juliol

9.30 a 11.30 h Acte d'Inauguració

  • Presentació de les persones participants
  • Conferència inaugural:  “Territori, identitat i sostenibilitat. Catalunya i els reptes de l'Agenda 2030 i els ODS pel desenvolupament local”, amb Anna MIRA VILA, editora de Descobrir Catalunya

 

12.00 a 14 h 

  • Ponència: “L'Agenda 2030. Una mirada transversal dels 17 ODS des del comerç i els productes amb identitat, la cultura i el turisme sostenible”, amb Jordi TRESSERRAS, professor del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona / Consultor d'UNESCO en economia creativa i turisme cultural / President d'ICOMOS Espanya (Consell Internacional de Monuments i Llocs)

 

16 a 18 h

  • Taula de treball. Tema 1: Cultura i creativitat, amb Jaume MUÑOZ JOFRE, coordinador de Barcelona Ciutat Creativa de la UNESCO per la Literatura, Ajuntament de Barcelona, i Teresa REYES, Cap de Secció Tècnica de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona / Presidenta d' ICOM España – Consell Internacional de Museus

18.30 a 20.30 h

  • Taula de treball. Tema 2: Turisme sostenible, amb Mar ISLA, investigadora de la Càtedra d'Economia Circular i Sostenibilitat del TecnoCampus-Mataró, Universitat Politècnica de Catalunya i Damià SERRANO,  Director de Màrqueting d'Experiències i Recerca de l'Agència Catalana de Turisme, Generalitat de Catalunya

 

Dijous 7 de juliol

9.30 a 11.30 h

  • Taula de treball. Tema 3: Desenvolupament econòmic i comerç amb identitat, amb Marleny COLMENARES, del Programa de Comerços Emblemàtics, Àrea de Comerç, Mercats i Consum, Ajuntament de Barcelona, (per confirmar) i  Xavier VILLAS BALASCH, director d'Artesania Catalunya, Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya

12.00 a 14.00 h

  • Taula de treball. Tema 4: Gastronomia i productes locals, amb Dianne DODD, Presidenta d'IGCAT (International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism) i co-fundadora de les Regions Europees de la Gastronomia, i Xavier MEDINA, Càtedra UNESCO d'Alimentació, Cultura, Desenvolupament, Universitat Oberta de Catalunya

16.00 a 18.00 h

  • Treball en grups

18.30 a 20.30 h

  • Visita al Celler Bouquet d'Alella, una empresa que aposta per la sostenibilitat, per fer un checklist del que s'haurà treballat a les sessions sobre una experiència enoturística, amb Teresa Cerdà, Bouquet d'Alella.

 Divendres 8 de juliol

9.30 a 14 h 

  • Presentacions dels treballs realitzats en grup
  • Debat final
  • Conclusions

 

Convocatòria de beques dels Juliols de la UB

  • L'Ajuntament convoca quinze beques per poder assistir al curs. Les instàncies per les sol·licituds de beques es poden presentar fins al 13 de juny i les persones que les sol·licitin no hauran de fer les inscripcions als Juliols.
     
    La beca correspon a un 85% de l'import del preu general del curs dels Juliols UB que s'estableix en 177€ preu general. La resta de l'import, 26,55€ a sufragar per part de l'alumnat quan ja se li hagi notificat la beca, s'haurà de fer efectiu per part de l'alumnat fins el 30 de juny de 2022 a través d'una transferència bancària al número de compte de l'Ajuntament d'Alella ES87 2100 3238 7322 0012 8863 indicant el nom de l'alumne/a becat/da.
  • Beneficiaris i requisits: Poden sol·licitar una beca tots els ciutadans i ciutadanes majors de 16 anys, estudiants universitaris, de batxillerat o de secundària, treballadors i treballadores que busquen formació o en general persones amb interès per ampliar els seus coneixements.

Consulteu les bases de la convocatòria en aquest enllaç

Més informació a www.alella.cat/juliolsub.
Darreres edicions

PROGRAMA Juliols UB 2017

PROGRAMA Juliols UB 2016