Logo ERC+SxA
  • Acabem un curs escolar que ha representat el retorn progressiu a la normalitat després de dos cursos realment complexos. Tot i que el curs va començar encara amb restriccions importants als centres escolars, amb la millora gradual de la situació pandèmica també s'han anat aixecant aquestes restriccions (mascareta, grups bombolla, separació als patis, etc) i, malgrat un pic de casos de covid-19 a principis d'any, semblaria que la situació organitzativa als centres ha tornat a la normalitat.

    Des d'aquí, volem agrair la immensa tasca que han fet els equips directius, equips docents, personal d'administració i serveis, monitoratge de menjador, etc per poder superar aquests anys de pandèmia. L'agraïment també és per tot l'alumnat i les seves famílies, que en tot moment s'han adaptat amb responsabilitat a les circumstàncies que en cada etapa pandèmica s'anaven produint. Esperem que a partir d'ara els esforços de tothom es puguin dedicar com de costum a aspectes educatius i no tant a temes organitzatius.

    Aquest curs també ha vist l'inici d'un projecte il·lusionant: s'ha constituït i ha començat a treballar el Consell d'Infància d'Alella. La creació d'aquest Consell forma part de l'impuls a la participació ciutadana que estem duent a terme des del govern municipal durant aquest mandat, obrint nous canals i espais per propiciar que la ciutadania participi de tot allò que passa al municipi. En el cas del Consell d'Infància, una de les seves funcions és facilitar que els infants puguin exercir el seu dret a participar dels afers públics, tal i com queda recollit a la Declaració dels drets dels infants, i així esdevinguin ciutadania crítica i participativa.

    El Consell està format per 21 nens i nenes d'entre 10 i 11 anys, escollits entre i per els i les alumnes de cinquè o sisè de primària de les tres escoles del poble (Fabra, La Serreta i Sta. María del Pino) i també per infants d'aquesta edat que viuen a Alella però no hi estan escolaritzats. Des del mes de març, el Consell ha fet 5 trobades, fora de l'horari escolar, durant les quals les conselleres i els consellers han treballat de valent: redactant el reglament de funcionament del propi Consell, aportant idees per a l'elaboració del Pla Local d'Educació, recollint diverses inquietuds i fent suggeriments sobre diversos aspectes de la vida al poble que afecten directament als infants o a la ciutadania en general. Des d'aquí els felicitem a totes i tots. Com alellencs i alellenques podem estar ben orgullosos dels nens i nenes de poble!