Lliurament distintius Biosphere

L'Oficina de Turisme d'Alella ha renovat, per quart anys consecutiu, la certificació Biosphere que acredita el seu compromís amb la sostenibilitat. El segell, impulsat per la Diputació i la Cambra de Comerç, reconeix les empreses, serveis i destinacions que segueixen un manual de bones pràctiques en gestió sostenible.

Enguany han rebut aquest distintiu 95 empreses, serveis i destinacions turístiques del Maresme. Del total d'entitats reconegudes, 80 renoven la certificació i 15 la reben per primer cop. A més de l'Oficina de Turisme d'Alella, també han assolit el reconeixement el Consorci per a la Promoció Enoturística del Territori DO Alella i el Centre d'Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Pel que fa als agents privats, han aconseguit el distintiu els cellers Alta Alella i Bouquet d'Alella. L'acte de lliurament de les certificacions va tenir lloc el passat 5 de maig a Santa Susanna.

Les empreses i serveis turístics que reben la certificació s'han adherit al programa Compromís per a la Sostenibilitat Turística Destinació Barcelona Biosphere, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Institut de Turisme Responsable (ITR) i la Cambra de Comerç de Barcelona per garantir la qualitat i sostenibilitat dels serveis turístics basant-se en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'objectiu final és estendre la cultura de la sostenibilitat turística a les empreses, serveis turístics i destinacions de les comarques de Barcelona.

Enguany, l'antic distintiu Biosphere Committed Entity del programa Biosphere evoluciona cap a la certificació Biosphere Sustainable, disponible per a empreses i serveis, que permet millorar el posicionament amb relació al turisme sostenible. Les destinacions turístiques i ens locals que treballen el programa reben el Biosphere Committed Destination. Ambdós segells permeten a les entitats desenvolupar plans de sostenibilitat personalitzats a través d'activitats i accions vinculades a l'Agenda 2030 i als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible.

La Diputació de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona impulsen aquest reconeixement des de l'any 2017, però a la comarca el projecte el gestiona el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme.

Més informació en aquest enllaç